Poznati

Korak napred ka pobedi za Britni Spirs: Otac pevačice pristao da se povuče iz starateljstva

Komentari

Autor: Variety

13/08/2021

-

11:08

Korak napred ka pobedi za Britni Spirs: Otac pevačice pristao da se povuče iz starateljstva
Džejmi Spirs, Britni Spirs - Copyright AP/Uncredited

veličina teksta

Aa Aa

Otac Britni Spirs - Džejmi Spirs - pristao je da se povuče kao staratelj nad imovinom svoje ćerke.

Pop zvezda, koja već 13 godina ne odlučuje samostalno o svom životu, ovog leta je prvi put pred sudom iznela šokantno svedočenje o svom položaju, tvrdeći da njen otac krši njena ljudska prava.

Nedavno je angažovala i novog advokata koji zastupa njene interese pred sudom i tražila je da njen otac izađe iz kruga staratelja koji vode računa o njenom blagostanju, zdravlju i imovini i rekla da odbija da nastupa sve dok on učestvuje u upravljanju njenom karijerom.

U proteklih 13 godina Britni je bila dovoljno sposobna da nastupa, ide na turneje, ima rezidencijalni šou u Las Vegasu i zarađuje milione dolara, ali je prema njenom svedočenju, smatrana nesposobnom da vodi računa o svojim finansijama, pa čak i da bira da li će da koristi kontracepciju ili ne i s kim će i kada da se druži.

AP/Rich Fury

 

Džejmi Spirs odgovorio je pred sudom u Los Anđelesu na zahteve svoje ćerke, rekavši da će sarađivati sa sudom u tranzicionom periodu, ali nije dao vremenski rok za svoj izlazak iz starateljskog aranžmana.

Takođe je naveo da mora da završi još neke stvari, pre nego što preda starateljstvo.

"Kada se te stvari reše, gospodin Spirs biće u poziciji da odstupi. Ali ne postoje hitne okolnosti koje bi opravdale trenutnu suspenziju gospodina Spirsa", navodi se u sudskim dokumentima.

Njegov advokat kaže da je razlog njegovog odustajanja "javna bitka sa ćerkom", ali insistira na tome da "ne postoje stvarne osnove za njegovo uklanjanje" iz aranžmana.

"Iako je gospodin Spirs meta neopravdanih napada, on ne veruje da bi javna bitka sa ćerkom o njegovoj daljoj službi u ulozi staratelja bila u njenom najboljem interesu. Tako da, iako se ne slaže sa ovom neopravdanom peticijom za njegovo uklanjanje, gospodin Spirs namerava da sarađuje sa sudom i novim advokatom svoje ćerke, kako bi se pripremio za dolazak novog staratelja. Kao što je sud već upoznat, pre nego što je došao novi advokat gospođice Spirs, gospodin Spirs već je radio na toj tranziciji sa prethodnim savetnikom kog joj je dodelio sud, Semom Ingamom", stoji u dokumentima.

Zastupnik Britni Spirs kaže da ima razloga za slavlje, prenosi Varajeti.

"Najavio sam pred sudom 14. jula da je posle 13 godina statusa kvo, došlo vreme da gospodin Spirs bude suspendovan ili uklonjen kao staratelj i da ćemo moja firma i ja ići agresivno i uporno ka tom cilju", rekao je advokat Rozengart. 

Tanjug/AP/Las Vegas Sun

 

"Dvanaest dana kasnije, moja firma podnela je zahtev za suspendovanje gospodina Spirsa, na jakim pravnim osnovama, koje podržava zakon i sve uključene strane, uključujući i Džodi Montgomeri, Britni Spirs, kao i njen medicinski tim", rekao je i dodao:

"Zadovoljni smo što su se gospodin Spirs i njegov advokat danas saglasili da on mora biti uklonjen. Ipak, razočarani smo zbog njihovih sramnih i kontinuiranih napada na gospođicu Spirs i druge. Radujemo se nastavku intenzivne istrage o postupcima gospodina Spirsa i drugih tokom poslednjih 13 godina, dok je uzimao milione dolara iz imovine svoje ćerke, i radujem se što ćemo čuti njegovo svedočenje o tome pod zakletvom u bliskoj budućnosti".

U međuvremenu, kako je dodao advokat Rozengart, "umesto da pravi lažne optužbe i jeftine napade na svoju sopstvenu ćerku, gospodin Spirs bi trebalo da ostane tih i smesta odstupi iz starateljstva".

Inače, starateljstvo nad Britni Spirs podeljeno je na dva dela – jedan za njeno imanje i finansijske poslove, drugi za nju kao osobu. Džejmi Spirs je ispočetka bio zadužen za oba dela starateljstva, ali se povukao kao lični staratelj svoje ćerke iz zdravstvenih razloga.

Postao je jedini staratelj ćerke 2019. nakon što je advokat Endrju Volet istupio iz tog aranžmana. U septembru 2019. on je privremeno napustio svoje nadležnosti vezane za lični život Britni Spirs, to jest prepustio njeno medicinsko staranje i blagostanje Džodi Montgomeri, ali je ostao jedini staratelj nad imovinom pevačice, brinući o svim njenim finansijama, za šta je sebi obezbeđivao višemilionsku godišnju zaradu.

Iako je Britni Spirs tražila da svoj život vrati u potpunosti u svoje ruke i da u izađe iz starateljskog aranžmana bez prethodne procene njene sposobnosti za to, pravnici koje je kontaktirao magazin Varajeti rekli su da je taj scenario malo verovatan i da bi za ukidanje starateljstva bila neophodna procena medicinskih stručnjaka. 

Komentari (0)

Magazin