Poznati

Jug Radivojević: Najlakše je dogovoriti se sa najvećim umetnicima

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

15:58

Jug Radivojević: Najlakše je dogovoriti se sa najvećim umetnicima
Jug Radivojević: Najlakše je dogovoriti se sa najvećim umetnicima - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U novoj epizodi vodeo serijala "Tanjug reflektor" gostovao je Jug Radivojević, reditelj i direktor Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Prvi čovek teatra na Crvenom krstu govorio je, između ostalog, o izazovima podizanja kvaliteta repertoara i pretvaranja tog teatra u jedno od najprepoznatljivijih pozorišnih kuća u regionu, ali i o saradnji sa velikanima glumišta, kakav je Rade Šerbedžija, ali i rediteljima, poput Franka Kastorfa.

"Važno je bilo da pronalazimo najbolja i najkreativnija rešenja, da ne bojimo novih izazova... Uneli smo duh reformi u srpski teatar, a to je podrazumevalo dobru orgranizaciju, posvećenost u svim segmentima teatra, novi marketinški pristup i jednu istrajnost u svim apsektima stvaranja pozorišnog čina", istakao je Radivojević.

Tanjug

Prema njegovim rečima, nije bilo lako privoleti ozbiljne autore iz regiona i Evrope da se priključe BDP tokom protekle dve godine, te da taj teatar vrate na mapu ozbiljnih ne samo u regionu, već i u Srbiji.

Izazov je bio uspostaviti saradnju sa glumačkim bardom Radetom Šerbedžijom, ali i dovesti čuvenog reditelja Franka Kastorfa u Beograd, pa Radivojević u razgovoru zaključuje i to da se još jednom potvrdilo pravilo kako je najlakše dogovoriti se sa najvećim umetnicima.

Jedan od važnih momenata u obnavljanju BDP, za njega je dolazak glumaca Miloša Bikovića, Branke Katić, Marka Gvera, Andrije Kuzmanovića i Mirijane Karanović, koji su postali članovi te pozorišne kuće.

Komentari (0)

Magazin