Poznati

Ema Stoun: Užasno je dobar osećaj biti zlobnica

Komentari

Autor: New York Times

29/05/2021

-

20:40

Ema Stoun: Užasno je dobar osećaj biti zlobnica
Ema Stoun: Užasno je dobar osećaj biti zlobnica - Copyright MCF MegaComFilm /Promo

veličina teksta

Aa Aa

Od njenog Oskara za ulogu u "La La Land", koji je osvojila pre četiri godine, glumica Ema Stoun voli da bude na ivici, pa je tako u "Miljenici" dokazala da može da igra i pohlepnicu, podjednako dobro kao i nevinašce.

U filmu "Cruella" (kod nas preveden kao "Zlica", prim. aut.), zasnovanom na Diznijevom crtanom filmu "101 dalmatinac", sada je imala priliku da postane pravi zlikovac.

Tanjug AP/Laurie Sparham/Disney via AP

Ema kao Estrela, koja je izgradila svoj mračni alter ego pod imenom Kruela

"Volim lik Zlice. Mislim, ne volim stvari koje je pokreću, jer je očigledno bolesna žena, ali mi je njen karakter vrlo interesantan", kaže Stounova za Njujork tajms.

U novom čitanju priče o Krueli de Vil, ona još ne postaje kradljivica pasa. Ona je siroče po imenu Estrela koje se polako penje na sam vrh britanske modne industrije, na čijem je čelu Baronesa (igra je Ema Tompson). Da bi joj preotela poziciju, Estrela gradi svoj mračni alter ego koji naziva Kruela. 

Ema kaže da je pronašla nekoliko sličnosti između sopstvene životne priče i njenog fiktivnog lika. Poput Kruele, i ona je farbala kosu u crveno, kako bi dobila svoju prvu veliku ulogu u "Superbad", a na sličan način svoju javnu personu tretira kao alter ego.  

"Kad me neko zove Ema, znam da to ima veze s poslom, pošto je moje pravo ime Emili", ispričala je glumica.

Iako joj se ne dopadaju Kruelini načini da postigne ciljeve, može da se poistoveti s njenom ambicijom. Stoun je tako napravila vizuelnu prezentaciju za svoje roditelje, kako bi ih nagovorila da joj dozvole da se kao tinejdžerka bavi glumom u Los Anđelesu.

"Nikad nisam imala predstavu dokle ću doći. Sve što sam želela je da igram ćerku u sitkomu", rekla je ona.

Prvi put je čula za Kruelu dok je snimala "La La Land".

"Bila mi je uzbudljiva ideja da igram takvog negativca, jer sam pre toga imala samo jednu ulogu za koju sam imala osećaj da je takva. Reč je o Seli Bouls u 'Kabareu' na Brodveju. Pošto je zavisnik od droge, donosi na neki način lude odluke. Ona ne liči ni na koga koga poznajem", kaže Ema.

"U međuvremenu sam igrala u 'Manijaku' (Netfliksova mini-serija) i 'Miljenici', u kojima su ti likovi znali šta žele i nisu se libili oko toga. Zaista sam volela fazu u kojoj sam igrala žene koje se manje brinu o tome šta će ljudi da misle o njima, a paralelno sam radila na tome i u svom životu. Bila je to lepa simbioza", dodaje glumica.

Film "Zlica" se nalazi u bioskopima širom Srbije od 27. maja.

Komentari (0)

Magazin