Poznati

Sintija Nikson podržava "sečenje" Zverke iz finala nastavka "Seks i grad": Sreća da je bilo moguće napraviti te izmene

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Hollywood reporter

21/01/2022

-

23:18

Sintija Nikson podržava "sečenje" Zverke iz finala nastavka "Seks i grad": Sreća da je bilo moguće napraviti te izmene
Sintija Nikson - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Kreatori serije su imali ideju da se Kris Not pojavi i u finalu serije, u flešbek sceni budući da je lik koji je tumačio - gospodin Zverka preminuo u prvoj epizodi serije "I tek tako..." ( And Just Like That...), ali se od toga odustalo nakon niza optužbi koje su iznete protiv glumca za seksulani napad i uznemiravanje ubrzo pošto je premijerno startovao ovaj nastavak serije "Seks i grad".

Sintija Nikson, koja i u nastavku tumači lik Mirande, smatra da su imali sreće što je bilo moguće napraviti izmene.

"Mislim da smo imali sreće što smo uspeli da uradimo te promene. I mislim da smo svi veoma ponosni na našu seriju", kazala je glumica u intervjuu za Entertainment Tonight, prenosi Hollywood reporter.

Zajedno sa Sarom Džesikom Parker i Kristin Dejvis objavila je i zajedničko saopštenje na društvenim mrežama i stale na stranu žena koje su iznele optužbe protiv njihovog kolege Krisa Nota.

"Duboko smo rastužene optužbama protiv Krisa Nota. Podržavamo žene koje su istupile i podelile svoja bolna iskustva. Znamo da je to za njih sigurno bilo veoma teško i pohvaljujemo ih zbog toga", glasila je objava ispod koje su potpisane sve tri glumice.

Nikson je nešto ranije izjavila da nije bila baš oduševljena ponudom da se vrati u lik Mirande, ali da je bila oduševljena promenama koje su unete u originalnu priču, pa se sada u seriji pojavljuju likovi različite rase i roda.

"Ponosna sam na originalnu seriju, iako je povremeno bila gluva na rodne i rasne različitosti. To što sam bila Miranda, otvorilo je vrata mnogim izuzetnim ulogama za mene, ali što sam dalje od Mirande, to su ponude bolje, jer su ljudi prestali da me zamišljaju samo kao jednog lika", rekla je nedavno glumica.

profimedia

Stiv i Miranda u seriji

Međutim, serija je naišla na pomešane kritike, za mnoge je ona "neinspirativna" i "previše politički korektna", a jedno od iznenađenja je to što su kreatori uništili vezu Mirande i Stiva. Ljubavni život Mirande u nastavku "Seksa i grada" dobio je neočekivani obrt - ona se zaljubljuje u šeficu Keri Bredšo, nebinarnu voditeljku Če Dijaz koju tumači Sara Ramirez.

Mnogi fanovi su razočarani što se ne pojavljuje ni lik Samante, koji je tumačila Kim Kartal. Glumica je odbila, kakao se to već više puta pisalo, da se pojavi u nastavku zbog sukoba sa Sarom Džesikom Parker, pa je publika sada može gledati u novoj seriji "Kako sam upoznala vašeg oca".

Kris Not se jednom oglasio na optužbe - "kategorično netačne"

Deadline je, podsetimo, među prvima izvestio da su producenti odlučili da gospodina Zverku "iseku" iz epizode zbog "zabrinjavajućih nedavnih događaja". 

Protiv glumca su nedavno pod pseudonimom za Hollywood Reporter govorile dve žene koje su detaljno opisale svoj susret s njim i način na koji ih je navodno silovao. Takođe, treća žena ("Ava") je za Daily Beast ispričala da je Kris Not pokušao da je siluje kada je imala samo 18 godina, a njegova koleginica Zoi Lister Džouns ga je u objavi na društvenim mrežama nazvala "seksualnim predatorom", opisujući njegovo nedolično ponašanje na snimanju serije "Red i zakon".

Poslednja u nizu koja je iznela zabrinjavajuće optužbe na račun bivšeg kolege je glumica Heder Kristin, koja je bila dublerka Kristin Dejvis tokom četiri sezone serije "Seks i grad". Ali ona je za britanski Independent još u februaru 2021. napisala kolumnu u kojoj je detaljno opisala "toksičnu atmosferu" na snimanjima serije "Seks i grad" i "alfa mužjaka" među muškim kolegama koji se nedolično ponašao.

U međuvremenu je britanski Guardian objavio da je i kantautorka Lisi Džentile optužila Nota za seksualno zlostavljanje.

Glumac je do sada objavio samo jedno saopštenje u kom je optužbe nazvao "kategorično netačnim", a u međuvremenu je angažovao advokata koji je zastupao Bila Kozbija i izgubio angažman u seriji "The Equalizer".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin