Poznati

Fajns igra kuvara u crnoj komediji, čeka se zvezda "Daminog gambita"

Komentari

Autor: Euronews/ S. Š.

10/06/2021

-

11:25

Fajns igra kuvara u crnoj komediji, čeka se zvezda "Daminog gambita"
Fajns igra kuvara u crnoj komediji, čeka se zvezda "Daminog gambita" - Copyright AP/Peter Morrison, AP/Steve Luciano

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda hit serije "Damin gambit" Anja Tejlor Džoj igraće rame uz rame sa britanskim bardom, oskarovcem Rejfom Fajnsom u novoj, crnoj komediji sa radnim nazivom "The Menu" (Meni).

Kako piše Deadline, uspešni reditelj Mark Majlod (reditelj "Nasledstva", "Igre prestola"...) zamislio je crnu komediju, psihološki triler koji će biti smešten u ekscentrični kulinarski svet.

Fokus je na mladom paru, a lepšu polovinu zamisao je da igra dvadesetpetogodišnja Tejlor Džoj. Devojka posećuje ekskluzivni restoran, smešten na zabačenom ostrvu, gde priznati šef (Fajns) priprema neodoljivi meni i degustaciju istog.

AP/Steve Luciano

Fajns već prihvatio ulogu, prema pisanju američkog Deadline

Prema pisanju ovog lista, pregovori sa glumicom su i dalje u toku, dok je Fajns nedavno prihvatio ulogu i zaključio dogovor sa produkcijom.

Producent je Adam Mekej, scenaristi Vil Trejsi i Set Reis, ali još uvek nije poznato ko će igrati direktnog partnera zvezdi "Daminog gambita".

Pomenuta, Netfliksova serija bila je veliko iznenađenje u 2020. godini, a na kraju je usledio trijumf na dodeli Zlatnih globusa.  

Jedna od najgledanijih serija u čak 92 zemlje sveta popularnost je stekla zahvaljujući zanimljivoj priči koja je snimljena po romanu Valtera Tevisa, ali i po glavnoj glumici Anji Tejlor Džoj, koja je takođe dobila Zlatni globus za svoju ulogu.  

Na pitanje o mogućnosti da serija dobije nastavak, glumica je u aprilu za Elle izjavila da ne isključuje tu mogućnost, ali da je malo verovatno da će se ona ponovo naći u cipelama šahovskog čuda Bet Harmon.

Autorska prava Tevisovog romana nedavno su dobijena i za mjuzikl, ali ni kreator serije ni glavna glumica nisu uključeni u ovaj projekat.

Tejlor Džoj je u međuvremenu bila prilično zauzeta. Odabrana je za glavni lik u naslovu "Furiosa", koji je zapravo prikvel filma (nastavak originalnog filma, čija se radnja dešava pre radnje prikazane u originalu, prim. aut.) "Pobesneli Maks: Autoput besa" iz 2015. godine.

Bioskopska publika će je gledati i u ostvarenju "Poslednja noć u Sohou", ali i u filmu "The Northman" u kom igraju Aleksander Skarsgar, Nikol Kidman, Vilijem Defo...

Fajns će se u međuvremenu vratiti kao čuveni M u narednom filmu o Džejm Bondu "Nije vreme za umiranje", a igraće i u prikvelu filma "The Kingsman".

Komentari (0)

Magazin