Poznati

Džim Keri najavljuje odlazak u penziju: Učinio sam dovoljno, dosta mi je

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Deadline

01/04/2022

-

16:54

Džim Keri najavljuje odlazak u penziju: Učinio sam dovoljno, dosta mi je
Džim Keri - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska legenda i jedan od omiljenih komičara Džim Keri najavljuje da će se povući iz glume nakon filma "Sonic the Hedgehog 2".

Nakon 40 godina, koliko je proveo u filmskoj industriji, 60-godišnji glumac smatra da je dovoljno učinio.

"Idem u penziju, prilično sam ozbiljan. Zavisi, ako mi anđeli donesu još neki scenario napisan zlatnom tintom, koji će mi reći da ljudi to moraju da vide, možda nastavim da glumim, ali pravim pauzu", naveo je u razgovoru za Access Hollywood, a prenosi Deadline.

Prema njegovim rečima, uživa u "mirnom životu" i voli svoj duhovni život.

"Osećam, iako je to nešto što možda nećete čudi od neke druge poznate ličnosti, ali ja kažem - dosta mi je. Uradio sam dosta i dosta mi je", naglasio je uz osmeh Keri.

Džim Keri je vrtoglav uspeh ostvario sa filmovima koji su mu doneli zaradu od preko 180 miliona dolara, čime je postao jedan od najbogatijih komičara na svetu.

"Lažov, lažov", "Glup i gluplji", "Maska", "Ace Ventura", "Kako je Grinič ukrao Božić", "Trumanov šou", "Čovek na mesecu", "Betmen zauvek", samo su neki od naslova koji su Keriju doneli uspeh, nagrade i popularnost.

 

Inače, Keri je bio jedan od prvih iz sveta Holivuda koji je osudio postupak Vila Smita na dodeli nagrada Oskar, smatrajući da je glumca pošto je udario šamar Krisu Roku trebalo odmah uhapsiti.

"Holivud je pokazao svoje beskičmenjaštvo i osećao sam kako je to jasna indikacija da više nismo cul klub", kazao je Keri i dodao da bi on Smita tuži i tražio odštetu od 200 miliona dolara.

"Ako želiš negodovati, možeš zviždati iz publike ili napisati nešto o tome na Tviteru, ali nemaš pravo da odšetaš do pozornice i odalamiš nekoga po licu jer je rekao nešto što ti se ne sviđa. Nemam ništa protiv Smita, uradio je neke izrvsne stvari. Ali to nije bio dobar trenutak", dodao je Keri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin