Poznati

Merilin Menson oslobođen jedne od optužbi za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: Deadline

26/05/2022

-

13:20

Merilin Menson oslobođen jedne od optužbi za seksualno zlostavljanje
Merilin Menson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Los Anđelesu je zbog nedostatka dokaza odbacio optužnicu protiv Merilina Mensona, koju je protiv njega pokrenula bivša asistentkinja.

Ešli Volters, koja je radila kao Mensonova asistentkinja između 2010. i 2011. godine, tužila ga je u maju 2021. tvrdeći da je trpela seksualno uznemiravanje, zlostavljanje i namerno izazivanje emocionalnog stresa.

Ona je tvrdila da je potisnula pretrpljene traume i da je zbog toga kasno pokrenula tužbu.

Njena advokatica Tanja Sukhija Koen izjavila je da njena klijentkinja "nije mogla da iznese svoje tvrdnje, jer nije bila ni svesna šta se dogodilo, dok joj se sećanje nije vratilo".

Volters je rekla da su joj se nemile uspomene vratile nakon što je prisustvovala grupi podrške sa drugim ženama koje je Menson navodno zlostavljao.

profimedia

 

Uporedila je svoje iskustvo sa onim što je tvrdila Esme Bjanko, bivša Mensonova devojka, koja ga je takođe tužila zbog navodnog seksualnog zlostavljanja.

Muzičar je od početka negirao sve optužbe, piše Deadline.

Niz optužbi protiv Mensona

Mensona je tužila Ešli Morgan Smitlajn  koja s njim bila u vezi, tvrdeći da je bio nasilan prema njoj i da imala je priliku da vidi snimke u kojima Menson zlostavlja nepoznatu devojku vezanu za stolicu i preti joj pištoljem.

Menson joj je navodno rekao da je snimak napravio 1996. nakon nastupa u Holivud Boulu i da video kasetu čuva u sefu. Ona se nakon toga plašila za svoj život, jer je Menson postajao izuzetno nasilan prema njoj.

Međutim, neimenovani izvor blizak muzičaru, za Pipl je rekao da je sporni video samo kratki igrani film, koji nikad nije objavljen. 

I glumica Esme Bjanko, poznata po ulozi Rouz u seriji "Igra prestola", prošlog aprila je tužila svog bivšeg partnera Mensona za seksualno zlostavljanje, napad, prebijanje i trgovinu ljudima.

Takođe, muzičar je podneo tužbu za klevetu protiv glumice i bivše partnerke Evan Rejčel Vud, nakon što je u novom dokumentarcu na HBO ispričala da ju je seksualno zlostavljao.

Njega su tužile i brojne druge žene: sa dve tužbe za seksualno zlostavljanje se i dalje suočava, a najmanje 16 je odbačeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin