Poznati

Merilin Menson tužio Evan Rejčel Vud za klevetu: Muzičar tvrdi da nikada nije seksualno zlostavljao bivšu devojku

Komentari

Autor: Guardian

03/03/2022

-

12:33

Merilin Menson tužio Evan Rejčel Vud za klevetu: Muzičar tvrdi da nikada nije seksualno zlostavljao bivšu devojku
Merilin Menson tužio Evan Rejčel Vud za klevetu: Muzičar tvrdi da nikada nije seksualno zlostavljao bivšu devojku - Copyright AP/Richard Shotwell, Arthur Mola

veličina teksta

Aa Aa

Merilin Menson podneo je tužbu za klevetu protiv glumice i bivše partnerke Evan Rejčel Vud, nakon što je u novom dokumentarcu na HBO ispričala da ju je seksualno zlostavljao.

Menson, čije je pravo ime Brajan Vorner, podneo je tužbu Višem sudu Los Anđelesa u sredu, u kojoj stoji da ga je Vud i njena "s vremena na vreme" partnerka Ešli Gor, poznatija kao Ilma, predstavila kao "silovatelja i zlostavljača - što je maliciozna laž koja je skrenula s puta njegovu inače uspešnu muzičku, televizijsku i filmsku karijeru".

Vud i Gor pojavile su se u "Phoenix Rising", novom dokumentarcu o životu i karijeri glumice, koji će biti premijerno prikazan na HBO. 

U njemu su takođe detaljno iznete optužbe protiv Mensona.

Vud je rekla da scena seksa u njegovom spotu "Heart Shaped Glasses" u kojoj se našla s njim, zapravo nije bila simulirana, iako ona nije pristala na to.

Ona je rekla i da su joj na setu dali absint, žestoko piće koje je uticalo na njenu sposobnost da se odupre Mensonu. 

Vorner je sve to porekao i optužio Vud i Gor da su širile "lažne" informacije o tome da je bio pod federalnom krivičnom istragom, što on poriče. 

Takođe tvrdi da su one davale "scenario" drugim ženama koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje i rekle im za koje tačno načine zlostavljanja treba da ga optuže.

U tužbi stoji da je Gor pokušala da pribavi podatke za pristup njegovom računaru, telefonu, mejlu i tvrdi da je napravila lažnu mejl adresu i tvrdila da Menson sa nje šalje pornografski sadržaj svojim kontaktima.

AP/Richard Shotwell

 

Zahtevajući suđenje pred porotom, Menson je optužio Vud da mu je pričinila emocionalni stres, da je prekršila zakone vezane za upotrebu računarskih podataka i lažno predstavljanje putem interneta.

Hauard King, Mensonov advokat, u saopštenju je naveo da su HBO producenti bili upoznati sa onim što tvrdi njego klijent, ali da su uprkos tome nastavili sa snimanjem dokumentarca "ne obazirući se na činjenice". 

"Ali dokazi o prestupu Vud i Gor su neosporni i zahvaljujući ovoj tužbi će odgovarati za to", naveo je King.

Niz optužbi protiv Mensona

Optužbe koje je iznela Evan Rejčel Vud nisu jedine: Mensona je tužila Ešli Morgan Smitlajn  koja s njim bila u vezi, tvrdeći da je bio nasilan prema njoj i da imala je priliku da vidi snimke u kojima Menson zlostavlja nepoznatu devojku vezanu za stolicu i preti joj pištoljem.

Menson joj je navodno rekao da je snimak napravio 1996. nakon nastupa u Holivud Boulu i da video kasetu čuva u sefu. Ona se nakon toga plašila za svoj život, jer je Menson postajao izuzetno nasilan prema njoj.

Međutim, neimenovani izvor blizak muzičaru, za Pipl je rekao da je sporni video samo kratki igrani film, koji nikad nije objavljen. 

I glumica Esme Bjanko, poznata po ulozi Rouz u seriji "Igra prestola", prošlog aprila je tužila svog bivšeg partnera Mensona za seksualno zlostavljanje, napad, prebijanje i trgovinu ljudima.

Muzičara su tužile i brojne druge žene: sa tri tužbe za seksualno zlostavljanje se i dalje suočava, a najmanje 16 je odbačeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin