Poznati

Sud odbacio jednu od tužbi za seksualno zlostavljanje protiv Merilina Mensona

Komentari

Autor: People

16/09/2021

-

10:00

Sud odbacio jednu od tužbi za seksualno zlostavljanje protiv Merilina Mensona
Merilin Menson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužba za seksualno zlostavljanje koju je protiv Merilina Mensona podnela bivša devojka, odbačena je na sudu zbog zastarelosti. 

Prema sudskim dokumentima u koje je imao uvid magazin Pipl, sudija iz Los Anđelesa odbacio je slučaj nakon što je presudio da optužbe koje je iznela anonimna žena, "nisu dovoljne da se pokrene zastoj zastarevanja".

U njenoj tužbi Menson se tereti da ju je silovao i seksualno zlostavljao više puta tokom njihove veze 2011. godine, ali da je ona "potisnula" sećanja sve do februara, kada je nekoliko žena javno istupilo i optužilo pevača za seksualno i fizičko zlostavljanje.

Međutim, sudija je procenio da tužba "ne navodi kada je došlo do potiskivanja - da li neposredno nakon što se zlostavljanje dogodilo ili izvan perioda zastarevanja, kao ni prirodu i obim potiskivanja", stoji u sudskim dokumentima.

Sud je dao ženi dvadeset dana da dopuni tužbu. U zvaničnom saopštenju za Pipl advokati žene Adam Volf i Trejsi Kouvan kažu: "Merilin Menson želi da ućutka našu klijentkinju kada je reč o njenom silovanju. Pokušali smo da koristimo tehničko-pravne argumente da sastavimo njen slučaj. Sudija je temeljno analizirao zakon i ispravno procenio da se slučaj ne može nastaviti dok u svoju tužbu ne doda još detalja. Imamo nameru da uskoo dopunimo tužbu i radujemo se mogućnosti da Menson odgovara za svoje postupke", stoji u saopštenju.

Predstavnik muzičara nije komentarisao slučaj. On se trenutno suočava sa još tri tužbe za seksualno zlostavljanje, među kojima su i slučajevi njegovih bivših devojaka Ešli Morgan Smitlajn i Esme Bjanko. Još petnaest tužbi protiv Mensona je odbačeno.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin