Poznati

Otac Britni Spirs: Starateljstvo ju je spasilo katastrofe, javnost ne zna činjenice o njenom mentalnom zdravlju

Komentari

Autor: Daily Mail

24/08/2021

-

13:34

Otac Britni Spirs: Starateljstvo ju je spasilo katastrofe, javnost ne zna činjenice o njenom mentalnom zdravlju
Džejmi Spirs, Britni Spirs - Copyright AP/Uncredited

veličina teksta

Aa Aa

Otac pevačice Britni Spirs Džejmi Spirs, tvrdi da su mentalno zdravlje i problemi sa bolestima zavisnosti njegove ćerke mnogo ozbiljniji, nego što javnost zna.

Spirs se nedavno složio da se odrekne statusa njenog staratelja, nakon trinaest godina na toj funkciji, ali u sudskim dokumentima on tvrdi da bi ga ljudi "hvalili" kada bi znali "poverljlive detalje" o tome koliko su ozbiljni problemi pevačice.

"Kada bi javnost znala sve činjenice o ličnom životu gospođice Spirs, ne samo o njenim usponima, nego i o padovima, sve o zavisnosti i problemima sa mentalnim zdravljem i svim drugim izazovima starateljstva, oni bi hvalili gospodina Spirsa za posao koji radi, a ne da od njega prave zlikovca. Ali javnost ne zna činjenice i nema pravo da zna, zato i neće biti javnog iskupljenja za gospodina Spirsa", stoji u dokumentima koji su predati Sudu u Los Anđelesu ovog meseca.

U podnesku je Džejmi dodao da od 2018. nije imao kontrolu nad Britninim medicinskim odlukama, uključujući njeno zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine, kao i da u njegovoj nadležnosti nije kontrolisanje lekova koje pevačica uzima. Tvrdi da je njegova glavna uloga u ćerkinom lečenju bila jedino plaćanje računa, prenosi Dejli mejl.

Inače, Britni je ranije na sudu izjavila da je bila primorana da uzima lekove za stabilizovanje raspoloženja, kao što je litijum, koji joj nisu prijali. Iako u dokumentima Džejmi Spirs priznaje da je njegova ćerka "sputana" planom lečenja, on međutim, kaže da je on nastao na osnovu zajedničke odluke, kako bi se ona zaštitila sama od sebe.

"Nema sumnje da je starateljstvo gospođicu Spirs spasilo katastrofe, podržalo je kada je to bilo najpotrebnije, zaštitilo nju i njen ugled i olakšalo joj obnavljanje karijere“, piše u sudskim dokumentima.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Odobreno da Britni Spirs angažuje svog advokata u slučaju starateljstva

Komentari (0)

Magazin