Poznati

Metju Mekonahi došao u rodni Juvalde nakon masakra u osnovnoj školi

Komentari

Autor: NBC News

30/05/2022

-

15:58

Metju Mekonahi došao u rodni Juvalde nakon masakra u osnovnoj školi
Metju Mekonahi došao u rodni Juvalde nakon masakra u osnovnoj školi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Metju Mekonahi posestio je rodni grad Juvalde u Teksasu, nakon masakra u Osnovnoj školi "Rob" u kom je nastradalo devetnaestoro dece i dve učiteljice.

Glumac je došao u mesto u kom je proveo prvih 12 godina života, kako bi svojim sugrađanima pružio utehu i odao počast žrtvama, sa čijim porodicama planira da se sastane tokom svoje posete, piše NBC News.

Mekonahi, čija je majka Kaj i sama bila učiteljica u Juvaldeu, posetio je osoblje osnovne škole u kojoj su mališani i prosvetni radnici izgubili živote. 

On je ranije apelovao da "svaki Amerikanac dublje i duže pogleda u ogledalo i zapita se: 'Šta je ono do čega nam je zaista stalo". 

 

 

"Kako da popravimo problem? Koje male žrtve možemo da podnesemo ponaosob od danas, kako bismo očuvali zdraviju i bezbedniju naciju, državu i naš komšiluk sutra?", objavio je Mekonahi.

"Moraju se preduzeti mere da nijedan roditelj ne mora da doživi ono što su roditelji u Uvaldeu i ostali pre njih izdržali. Onima koji su svoje voljene ostavili u školi ne znajući da je danas zbogom, nikakve reči ne mogu da shvate ili izleče vaš gubitak, ali ako molitve mogu da pruže utehu, mi ćemo ih zadržati", dodao je Mekonahi.

Iako zvezda nije želela da mediji saznaju za njegovu posetu, u njegovom društvu bio je predstavnik Republikanaca Toni Gonzalez, koji se zahvalio Mekonahiju što je došao.

"Hvala, Metju, što pomažeš našoj zajednici da isceli. Tvoja poseta donela je mnogo osmeha na lica u Juvaldeu. Vidimo se uskoro, prijatelju", napisao je Gonzalez na Tviteru.

 

 

Međutim, mnogi tviteraši prisetili su se i da je prošle godine Gonzales bio prvi koji se protivio zakonima usmerenim na strožu kontrolu kupovine oružja i podelili njegovu izjavu iz tog vremena.

"Ponosno podržavam Drugi amandman i učiniću sve što mogu da sprečim otimačinu oružja ekstremne Levice", napisao je političar tada na Tviteru.

Podsećamo, 19 učenika i dva zaposlena škole "Rob" u Juvaldeu ubijene su u utorak u masovnoj pucnjavi.

Naoružani napadač, kog su zvaničnici identifikovali kao Salvadora Ramosa je ubijen u toku napada. i veruje se da je delovao sam. Guverner Teksasa Greg Abot rekao je da je osamnaestogodišnji osumnjičeni pohađao srednju školu u Uvaldeu.

Ova pucnjava smatra se najsmrtonosnijom od masakra u Sendi Huku 2012. u Konektikatu kada je ubijeno 26 ljudi, uključujući 20 dece između šest i sedam godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin