Poznati

"Talenat generacije": Rijana je zvezda poluvremena sledećeg Superboula

Komentari

Autor: CNN

26/09/2022

-

11:15

"Talenat generacije": Rijana je zvezda poluvremena sledećeg Superboula
Rijana - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Rijana će biti glavna zvezda nastupa u poluvremenu Superboula koji će se održati u februaru 2023, objavila je Nacionalna liga američkog fudbala (NFL).

Šou koji važi za najveći godišnji muzički spektakl u Americi već su izvodile Lejdi Gaga, Bijonse, Madona, Šakira i Dženifer Lopez, a ovog puta poverenje je poklonjeno milijarderki sa Barbadosa.

"Rijana je talenat gereracije, žena koja je od skromnih početaka prevazišla očekivanja na svakoj prekretnici", rekao je reper Džej Zi čija je kompanija Roc Nation uključena u produkciju nastupa.

"Osoba rođena na malom ostrvu Barbadosu postala je jedna od najistaknutijih umetnica svih vremena", dodao je on.

Rijana je, inače, 2020. odbila da nastupa na poluvremenu Superboula u znak solidarnosti sa Kolinom Kapernikom, kom je blokiran pristup svim sportskim klubovima u Americi nakon njegovog protesta na terenu 2016. protiv rasne nejednakosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

"Ne mogu da se prodam. Ne mogu da dam svoju podršku tome. Postoje stvari unutar te organizacije sa kojima se ne slažem i nisam mogla da odem i služim im u bilo kom smislu", rekla je pevačica tada.

Rijana je rođena kao Robin Rijana Fenti i pod svojim prezimenom izgradila uspešnu poslovnu imperiju, koja ju je, uz muziku, učinila milijarderkom i najbogatijom ženom u muzičkoj industriji. Ona je na neko vreme pravila pauzu u stvaranju novih pesama, a u maju je donela na svet svoje prvo dete.

Prošle godine u poluvremenu Superboula nastupali su Dr Dre, Snup Dog, Eminem, Meri Džej Blajdž i Kendrik Lamar, a njihov šou dobio je tri Emi nagrade.

Sledeći Superboul, najpopularnije takmičenje u američkom fudbalu, održaće se 12. februara sledeće godine u Arizoni. 

"Oduševljeni smo što ćemo dočekati Rijanu na sceni. Ona je je jedna od najvećih umetnica svoje generacije koja je bila kulturološka sila tokom cele karijere", naveo je Set Dudovski, načelnik muzičkog odeljenja NFL u zvaničnom saopštenju.

Komentari (0)

Magazin