Poznati

Kevin Spejsi dobija nagradu za životno delo Muzeja filma u Torinu

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

11:37

Kevin Spejsi dobija nagradu za životno delo Muzeja filma u Torinu
Kevin Spejsi dobija nagradu za životno delo Muzeja filma u Torinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski muzej filma planira da uruči američkom glumcu Kevinu Spejsiju nagradu za životno delo "Stella della Mole". 

Muzej u Torinu namerava da oda počast Spejsiju za razvoj kinematografije, a tim povodom glumac će održati i masterklas.

Enco Gigo, predsednik Nacionalnog muzeja najavio je da će se teremonija održati 16. januara naredne godine, a biće prikazan i jedan Spejsijev film, iako nije navedeno koji.

"Počastvovani smo što je tako prestižan gost kao što je Kevin Spejsi odabrao Torino i naš muzej za svoj dugoočekivani povratak događajima sa publikom" rekao je Gigo.

Raniji dobitnici priznanja "Stella della Mole" su glumice Isabela Roselini i Monika Beluči, kao i reditelj Dario Argento.

Oslobođen optužbi u Americi, ali mu se sudi u Britaniji

Glumac Kevin Spejsi, koji je već godinama u Holivudu "persona non grata" zbog optužbi za nedolično seksualno ponašanje s kojima se suočavao, nedavno je proglašen nevinim u slučaju koji je protiv njega pokrenuo glumac Entoni Rep. 

On je tvrdio da je Spejsi pokušao da ga seksualno iskoristi još dok je bio 14-godišnjak i da je to na njega ostavilo duboke emocionalne posledice, ali je sudija odbacio njegovu tužbu.

Međutim, Spejsi tek treba da se suoči sa tužilaštvom Velike Britanije, zbog toga što su trojica muškaraca tvrdila da ih je glumac silovao pre više godina, dok je bio umetnički direktor londonskog "Old Vik" teatra.

On je ostao i bez uloge u seriji "Kuća od karata", kada ga je jedan član ekipe optužio za seksualno uznemiravanje, a sada je u obavezi i da tvorcima te serije plati odštetu od 30 miliona evra, zbog gubitaka koje su pretrpeli nakon što su ga otpustili. 

Spejsi je inače upravo u Torinu snimao svoj film sa Frankom Nerom "Čovek koji je nacrtao Boga". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin