Poznati

Brižit Bardo mora da plati preko 5.000 evra zato što je vređala lovce

Komentari

Autor: Le Figaro

30/06/2021

-

20:07

Brižit Bardo mora da plati preko 5.000 evra zato što je vređala lovce
Brižit Bardo mora da plati preko 5.000 evra zato što je vređala lovce - Copyright AP/Remy de la Mauviniere

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Brižit Bardo kažnjena je sa 5.000 evra zato što je uvredila lovce. Tužilac je istakao da Bardo "istrajava u delinkventnim postupcima", budući da je već pet puta osuđena za klevetu i diskriminatorne izjave.

Ovog puta kažnjena je zato što je u jednom tekstu u oktobru 2019. nazvala lovce "odvratnim kukavicama ispod nivoa čoveka" i "teroristima životinjskog sveta", zbog čega će pored osnovne kazne, morati da plati i odštetu šefu Francuske federacije lovaca Viliju Šrenu u iznosu od hiljadu evra, kao i hiljadu evra za sudske troškove.

Naređeno joj je i da u roku od 15 dana izbriše uvredljivi tekst objavljen na sajtu njene Fondacije za zaštitu prava životinja, a za svaki dan odlaganja izvršenja, moraće da plati još po sto evra, prenosi Figaro.

Advokat lovaca Denis Delko Puden rekao je da je "veoma zadovoljan" presudom, koja šalje "jasan signal da treba prestati sa uvredama upućenim lovcima" i da je takav epilog očekivan, budući da je njen tekst sadržao "uznemirujuće nacističku semantiku".

Bardo nije prisustvovala saslušanju, ali je u pismu upućenom sudu priznala da se "možda grubo izrazila", ali da je lov jedan od najvećih problema s kojima se Francuska suočava.  

Glumica se povukla na vrhuncu karijere i potom se u potpunosti posvetila borbi za zaštitu životinja. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin