Poznati

Sudija odbila zahtev Britni Spirs, otac ostaje staratelj

Komentari

Autor: Guardian

01/07/2021

-

09:32

Sudija odbila zahtev Britni Spirs, otac ostaje staratelj
ap/Jordan Strauss - Copyright ap/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Sud je odbio zahtev Britni Spirs da je oslobodi starateljstva koje nad njom ima njen otac Džejms Spirs, prenosi Gardijan.

Advokat pevačice, Semjuel Ingam, tražio je od suda u Los Anđelesu da oduzme Džejmiju Spirsu njegovu poziciju u upravljanju multimilionskim bogatstvom njegove ćerke. Kada je taj zahtev podnet u novembru prošle godine, Ingam je rekao da se pevačica plaši oca i da ne želi da on učestvuje u staranju o njenom blagostanju.

Prema sudskim dokumentima, Britni je rekla da želi da jedini staratelj bude firma "Besemer trast". Međutim, sudija Brenda Peni odbila je njen zahtev, a presuda je doneta 30. juna, samo nedelju dana od potresnog svedočenja pevačice i u kom je od suda tražila samostalnost.

Složen aranžman kontrole nad njenim životom pravno je uspostavljen 2008. godine, nakon serije nervnih slomova koje je Britni doživela. Međutim, ona je sudu ispričala 23. juna da su joj oduzeta osnovna ljudska prava i da želi da se taj aranžman okonča.

Džejmi Spirs ranije je pred sudom negirao svoju odgovornost za restrikcije nad privatnim životom njegove ćerke. On pevačicinim bogatstvom upravlja 13 godina, ali privatnim životom se ne bavi još od septembra 2019. kada je njegovu ulogu staratelja kada je reč o zdravlju i mentalnom blagostanju pevačice preuzela Džodi Montgomeri.

Međutim, Spirs je pred sudom 23. juna izjavila da je i sa Montgomeri imala mnogo nesuglasica.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin