Poznati

"Palata se plaši najgoreg": Hari i Megan u dokumentarcu na Netfliksu razotkrivaju tajne britanske kraljevske porodice

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

08/12/2022

-

10:51

"Palata se plaši najgoreg": Hari i Megan u dokumentarcu na Netfliksu razotkrivaju tajne britanske kraljevske porodice
"Palata se plaši najgoreg": Hari i Megan u dokumentarcu na Netfliksu razotkrivaju tajne britanske kraljevske porodice - Copyright Tanjug AP/Jonathan Brady/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prve tri epizode dugonajavljivane dokumentarne serije "Hari i Megan", koju Netfliks predstavlja kao "ogoljeni uvid u vezu vojvode i vojvotkinje od Saseksa" od danas su dostupne na tom striming servisu.

Britanski mediji s velikom pažnjom izveštavaju o detaljima otkrivenim u do sada objavljenim epizodama, budući da se od serije očekuje da baci sasvim novo svetlo na turbulentne odnose unutar kraljevske porodice. 

"Ne morate biti monarhista, da bi vas fasciniralo koliko ova veza i razdor koji je izazvala postaje jedna od glavnih tema unutar kraljevske porodice u poslednjih nekoliko godina. Verovatno se može napraviti dokumentarac samo od medijskog bavljenja njima", navode novinari Gardijana u svom izveštaju.

"Niko ne zna celu istinu... Mi znamo celu istinu"

Tako glasi premisa dokumentarca princa Harija i njegove supruge Megan Markl.

"Hari i Megan" počinje u trenutku kada je par završio svoje poslednje obaveze u Velikoj Britaniji i priprema se preseljenje u Sjedinjene Američke Države, što su britanski mediji tada nazivali "Megzitom". 

Upitani zašto su snimili dokumentarac, Megan odgovara da je razlog to što su toliko dugo bili pogrešno interpretirani. 

"Ljudi koje ne poznajem su objavljivali knjige o našoj priči. Zar nema više smisla da ih ispričamo sami?", rekla je ona.

U razgovoru u dokumentarnom filmu Megan i Hari otkrili su da su se upoznali preko zajedničkog prijatelja na Instagramu, kao i to da je princ kasnio na njihov prvi sastanak.

Svoj ugao gledanja na početak njihove veze dala je i vojvotkinjina majka Dorija koja je ispričala da je morala da čuva u najvećoj tajnosti činjenicu da se njena ćerka viđa sa naslednikom britanske krune.

Princ Hari otkrio je da je strahovao da nikada neće pronaći ženu koja je spremna da izdrži pritisak javnosti, pod kojim su pucale sve njegove prethodne veze. U tom kontekstu, rekao je da ga Megan podseća na njegovu majku, princezu Dajanu, u načinu na koji se drži i da je puna brige i razumevanja. 

U seriji je prikazan i snimak kako jedno od njihove dece gleda fotografiju princeze Dajane. 

"Palata se plaši najgoreg"

Prva epizoda završena je prikazima šokantnih priloga iz britanskih medija, u kojima je Megan nazvana "verzijom antihrista", kao i slikom sa društvenih mreža na kojoj je princ Hari sa pištoljem na slepoočnici i natpisom "vidimo se kasnije, izdajniče rase". 

Britanski mediji pišu da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sa Netfliksom potpisali ugovor od preko 100 miliona dolara i da se Bakingemska palata "plaši najgoreg" nakon što su prikazani trejleri za seriju. 

"Oni su gurnuli monarhiju u krizu svojim eksplozivnim intervjuom sa Oprom Vinfri dok je vojvoda od Edinburga bio u bolnici. Optužili su neimenovanog člana porodice za rasizam prema njihovom sinu Arčiju i da institucija nije uspela da vojvotkinji pomogne kada je imala suicidalne misli", navodi Mirror.

I dok britanski mediji ne gledaju blagonaklono na razotkrivanje tajni kraljevske porodice, Hari i Megan nedavno su u Americi primili nagradu za njihovu borbu za rasnu jednakost i podizanje svesti o jačanju mentalnog zdravlja.

Komentari (0)

Magazin