Poznati

Amber Herd pristala na nagodbu sa Džonijem Depom: Glumac od bivše žene dobija odštetu od milion dolara

Komentari

Autor: Daily Mail

19/12/2022

-

18:59

Amber Herd pristala na nagodbu sa Džonijem Depom: Glumac od bivše žene dobija odštetu od milion dolara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Amber Herd odlučila je da okonča sudski postupak koji su jedno protiv drugog pokrenuli ona i njen bivši suprug Džoni Dep i pristane na nagodbu. 

Advokati nekadašnjih supružnika napravili su sporazum prema kom će osiguravajuća kuća koja zastupa Herd platiti Depu samo milion dolara odštete, čime će slučaj konačno biti zatvoren.

Prema pisanju Dejli Mejla, ovo je velika pobeda za glumicu, jer ne postoje ograničenja u pogledu toga šta može ili ne može da govori vezano za slučaj i da sporazum ne podrazumeva njeno prihvatanje krivice.

Herd je povodom odluke na Instagramu objavila dugačko saopštenje u kom je obrazložila zašto je pristala na nagodbu, a mi je u celosti prenosimo.

"Posle dugog razmišljanja, donela sam tešku odluku da se nagodim u slučaju klevete koju je protiv mene pokrenuo moj bivši muž u Virdžiniji. Važno mi je da kažem da ja ovo nikad nisam odabrala. Branila sam svoju istinu i dok sam to radila, moj život kakav sam poznavala je uništen. Blaćenje na društvenim mrežama s kojima sam se suočila je pojačana verzija načina na koji su žene iznova viktimizovane kada progovore. Sada konačno imam priliku da se udaljim od nečega što sam pokušala da ostavim pre šest godina i pod uslovima koje mogu da prihvatim. Nisam ništa priznala, nisam napravila nikakav ustupak. Nema ograničenja ili prepreka kada je reč o poštovanju toga da moj glas nastavi dalje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Odluku sam donela nakon što sam izgubila veru u američki pravni sistem gde je moje nezaštićeno svedočenje poslužilo kao zabava za društvene mreže. Dok sam stajala pred sudijom u Velikoj Britaniji, bila sam oslobođena optužbi u stabilnom, nepristrasnom i pravednom sistemu, u kom sam bila zaštićena od toga da najgora sećanja iz svog svedočenja delim sa svetskim medijima i gde je sud otkrio da sam bila žrtva porodičnog i seksualnog nasilja. 

Međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama, iscrpla sam gotovo sve resurse pre i tokom suđenja kom sam podvrgnuta u kom su brojni i direktni dokazi za moje svedočenje bili isključeni i gde je popularnost i moć bila važnija od razuma i adekvatnog postupka. U međuvremenu sam bila izložena takvom poniženju koje ja jednostavno ne mogu ponovo da proživljavam. Čak i da moja žalba bude uspešna, najbolji ishod bi bio novo suđenje, gde bi nova porota ponovo razmatrala dokaze. Ja kroz to po treći put ne mogu da prolazim. Vreme je dragoceno i želim da ga provodim produktivno i sa svrhom. Previše godina sam provela u kavezu napornog i skupog pravnog procesa, koji nije zaštitio mene i moje pravo na slobodan govor.

Ne mogu da priuštim da rizikujem nemoguć izdatak - onaj koji nije samo finansijski, nego i psihološki, fizički i emocionalni. Žena ne treba da se suočava sa bankrotstvom zato što govori svoju istinu, ali nažalost, to nije uobičajeno.

Tanjug/AP/Brendan Smialowski

 

U pristajanju na nagodbu biram slobodu da posvetim svoje vreme poslu koji mi je pomogao da se iscelim nakon razvoda, poslu koji postoji u svetu u kom se osećam viđeno, saslušano i u kom mi veruju i za koji znam da mogu doneti promenu. 

Neću biti zastrašena, obeshrabrena ili odvraćena onim što se desilo od iznošenja istine. Niko ne može i neće to uzeti od mene. Moj glas zauvek ostaje moja najvrednija imovina.

Želim da zahvalim mom izuzetnom žalbenom timu, kao i timu koji je sa mnom radio u prvim suđenjima na njihovom predanom i vrednom radu. Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali i skrećem pažnju na sve veću podršku koju sam osetila i videla javno u mesecima nakon suđenja i trud koji je iskazan da se pokaže solidarnost sa mojom pričom. Svi preživeli znaju da prilika da ispričaju svoju priču deluje kao jedino olakšanje i ne mogu da nađem dovoljno reči da vam kažem kakvu nadu pokreće vaša vera u mene, ne samo za mene, nego za sve vas. Hvala vam. Vidimo se uskoro", napisala je Herd.

Podsećamo, Herd i Dep su se razveli 2016. godine. U decembru 2018. glumica je objavila kolumnu u Vašington Postu u kojoj je aludirala na svoje ranije optužbe da ju je bivši muž tukao, iako njegovo ime nije pomenula.

Dep je zbog toga postao "persona non grata" u Holivudu i izgubio brojne glumačke angažmane, provodeći na sudovima s obe strane Atlantika mnogo vremena u poslednjih šest godina želeći da dokaže svoju nevinost.

Sud u Londonu presudio je korist Herd, ali je porota u Virdžiniji stala na Depovu stranu, a sud odredio da mu bivša žena isplati deset miliona dolara odštete i još pet miliona kazne.

Međutim, glumica se žalila protiv te presude i postalo je gotovo izvesno da je spremna da pokrene još jedan postupak na sudu, pre nego što su njeni i Depovi advokati uspeli da postignu sporazum.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin