Poznati

Preminuo voditelj Džeri Springer

Komentari

Autor: BBC

27/04/2023

-

16:33

Preminuo voditelj Džeri Springer
Preminuo Džeri Springer - Copyright AP/Richard Drew, file

veličina teksta

Aa Aa

Džeri Springer, poznati televizijski voditelj, preminuo je u 79. godini života, saznaje BBC.

Variety piše da je bivši voditelj iz Sinsinatija, koji je imao svoju tok-šou emisiju, "mirno preminuo" u svom domu u Čikagu. 

Pre nego što će dobiti posao u industriji zabave, Springer je bio političar, koji je pokušavao da dobije mesto u američkom Kongresu 1970. godine, a za gradonačelnika Sinsinatija izabran je 1977.

Ipak, slavu je stekao svojom emisijom "The Jerry Springer Show" koja je emitovana od 1991, a na vrhuncu popularnosti devedesetih bila gledanija i od šoua Opre Vinfri. Emisija je prikazivana punih 27 godina, a postala je poznata po tome što su gosti u njoj često dolazili u sukob dok im je publika skandirala i zauzimala strane.

Kada se njegov šou završio 2018. godine, vodio je i emisiju "Sudija Džeri" koja je dobila tri sezone. Takođe je imao i podkast.

Poslednji put se pojavio na televiziji u poslednjoj sezoni šoua "Maskirani pevač", gde je pevao klasik Frenka Sinatre.

"Džerijeva sposobnost da se poveže sa ljudima bila je u srcu njegovog uspeha u svemu što je pokušavao da radi, bilo da je to politika, voditeljski posao ili samo šale na ulici sa ljudima koji su želeli da se s njim fotografišu", rekla je za Page Six predstavnica porodice Springer za odnose s javnošću Džin Galvin. 

"On je nezamenljiv i njegov gubitak mnogo boli, ali sećanje na njegov intelekt, srce i humor će nastaviti da žive", dodala je ona

Komentari (0)

Magazin