Poznati

Devet žena tužilo Bila Kozbija u Nevadi za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

17:01

Devet žena tužilo Bila Kozbija u Nevadi za seksualno zlostavljanje
Bil Kozbi - Copyright Tanjug AP/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Devet žena u Nevadi tužilo je glumca Bila Kozbija za seksualno zlostavljanje, što je poslednji slučaj u dugoj seriji optužbi protiv nekada popularnog zabavljača. Navodni napadi dogodili su se između 1979. i 1992. godine na različitim lokacijama u Nevadi, uključujući Kozbijevu garderobu u bekstejdžu i njegov hotelski apartman u Las Vegasu, navodi se u tužbi koja je juče podneta federalnom sudu u Nevadi, preneo je Rojters.

Tužba je stigla samo nekoliko nedelja nakon što je država usvojila zakon, kojim je eliminisan dvogodišnji rok za žrtve seksualnog napada da podnose građanske tužbe, po uzoru na nekoliko drugih država.

Decenijama unazad više od 60 žena iznelo je optužbe protiv Kozbija, koji je nekada bio poznat kao "Američki tata" po ulozi u televizijskoj komediji iz osamdesetih "The Cosbi Show".

Kozbi (85) je prva poznata ličnost koja je osuđena u "MeToo" eri, kada ga je porota Pensilvanije proglasila krivim 2018. godine za seksualno zlostavljanje 2004. godine Andree Konstand, zaposlene na njegovom univerzitetu u Filadelfiji.

On je proveo tri godine u zatvoru u Pensilvaniji pre nego što je Vrhovni sud države odbacio njegov slučaj 2021. godine.

Kozbijev portparol Endrju Vajat je u saopštenju kritikovao je nove zakone i rekao da se tužioci "ne bore za žrtve – već za njihovu zavisnost od ogromne količine medijske pažnje i pohlepe".

Kozbi se suočava i sa drugim tužbama, a jedna od njih je i bivši Plejbojev model.

Prošle godine, porota u Kaliforniji utvrdila je da je Kozbi seksualno napastvovao tinejdžerku Džudi Hut u Plejboj vili 1975. godine i naložio mu da joj plati 500.000 dolara odštete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin