Tehnologija

Porodica Amerikanca koji je poginuo kada je sleteo s urušenog mosta, tuži Google Maps zato što nisu ažurirali aplikaciju

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

12:49

Porodica Amerikanca koji je poginuo kada je sleteo s urušenog mosta, tuži Google Maps zato što nisu ažurirali aplikaciju
Tanjug/AP/Patrick Sison - Copyright Tanjug/AP/Patrick Sison

veličina teksta

Aa Aa

Porodica Amerikanca koji se utopio nakon što je sleteo s urušenog mosta, optužuje Google za njegovu smrt jer nije ažurirao svoje mape.

Porodica Filipa Paksona tuži kompaniju zbog njegove smrti, tvrdeći da kompanija zbog nemara nije navela da se most urušio devet godina ranije, prenosi Gardijan.

Pakson je poginuo u septembru 2022. nakon što je pokušao da vozi preko mosta u Hikoriju u Severnoj Karolini. Portparol Google-a rekao je da kompanija razmatra optužbe, a slučaj je predat sudu u okrugu Vejk.

profimedia

 

Pakson, otac dvoje dece, vozio je kući sa zabave za deveti rođendan svoje kćerke koja je održana kod prijatelja i bio je u, njemu nepoznatom, delu grada u trenutku smrti, navodi se u tužbi porodice.

Njegova supruga je ranije odvezla njihove dve kćerke kući, a on je ostao da pomogne u čišćenju.

"Budući da nije poznavao lokalne puteve, oslonio se na Google Maps, očekujući da će ga sigurno uputiti do kuće", naveli su porodični advokati.

U tužbi se takođe tuže tri lokalne firme koje su navodno bile dužne da održavaju most.

"Duboko saosećamo s porodicom Pakson", rekao je portparol kompanije Google za AP. 

"Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutama u kartama i razmatramo ovu tužbu", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin