Tehnologija

Od danas dostupan Threads, Metina aplikacija koja ima nadimak "ubica Tvitera"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/07/2023

-

07:49

Od danas dostupan Threads, Metina aplikacija koja ima nadimak "ubica Tvitera"
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik kompanije Meta Mark Zakerberg, u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram, pokrenuo je aplikaciju "Threads" koja bi trebalo da bude glavni konkurent Tviteru.

Mnogi su nazvali ovu aplikaciju "ubicom Tvitera", jer će funkcionisati slično, sa tekstovima zasnovanim na objavama koje se mogu lajkovati, komentarisati i deliti.

Korisnici će moći da zaprate naloge koje već prate na Instagramu, kao i da zadrže korisničko ime, pa se iz Mete nadaju da će ova integracija sa ostalim njihovim aplikacijama doprineti popularnosti nove.

Prema pisanju lista "Njujork tajms", Mark Zakerberg je već duže zainteresovan da eliminiše Tviter iz trke i obezbedi sebi poziciju vlasnika centralnih platformi kada je u pitanju onlajn razgovor.

"Dobrodošli u Threads", napisao je Zakerberg u svojoj prvoj objavi na aplikaciji, zajedno sa emotikonom vatre. 

Zakerberg je saopštio da je ova društvena mreža zabeležila pet miliona prijava u prva četiri sata postojanja, preneo je AP. Aplikacija sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu lajkovati, ponovno objavljivati i na njih odgovarati. 

Postovi mogu da sadrže do 500 karaktera i uključivati fotografije i video zapise u trajanju do pet minuta. Nova aplikacija biće povezana sa Instagramom, što analitičari i navode kao glavnu prednost, kao i reklamni mehanizam. 

Akcije Mete su u sredu porasle za tri odsto pre pokretanja "Threadsa". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin