Zdravlje

Male promene navika do mnogo kvalitetnijeg načina života

Komentari

Autor: Euronews Srbija/PR

30/08/2023

-

10:15

Male promene navika do mnogo kvalitetnijeg načina života
Samsung - Copyright Samsung

veličina teksta

Aa Aa

Često razmišljamo kako bismo mogli malo da popravimo svoj način života, smetaju nam bolovi u kičmi, manjak energije, podočnjaci, loš raspored spavanje. U današnjem ubrzanom stilu života, briga o zdravlju je nikada važnija, međutim nikada nije bilo teže voditi računa o sebi. Srećom, postoje male navike koje svako može implementirati u svoju svakodnevnicu i primetiti velike razlike. Te razlike mogu značajno uticati na kvalitet našeg života, jer ćemo sigurno imati više energije, bolju koncentraciju, lepši izgled kože i još mnogo sličnih benefita. Evo 4 jednostavnih promena koje možete primeniti već danas:

1. Pravilna hidratacija: Voda je ključna za pravilno funkcionisanje organizma. Odrasla osoba bi denvno trebalo da unese najmanje 8 čaša vode, zato postavite cilj da je popijete dovoljno u toku dana. To pomaže održavanju ravnoteže telesnih tečnosti i poboljšava sjaj kože.

2. Socijalna interakcija: Druženje i socijalna interkacija, iako često zaboravimo, veoma pozitivno utiču na emocionalno zdravlje. Zato odvojite vreme za održavanje kontakta sa porodicom i prijateljima, makar preko poruke ili telefonskog poziva.

Samsung

 

3. Redovno vežbanje: Uključivanje fizičke aktivnosti poput trčanje, vožnje bicikla ili joge, bi napravila značajne promene u svačijem životu. Međutim usled neaktivnijeg života, ne spadaju u manje promene. Tako da za sam početak i neke kraća šetnja ili lagan vežba su i više nego dobar početak.

4. Kvalitetan san: San igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja, kao i pozitivan uticaj na kognitivne sposobnosti i obnovu energije. Pokušajte da održavate redovan raspored spavanja, kao i da stvorite okruženje koje je udobno i tamno.

Ipak, implementacija ovih zdravih navika je najlakša ukoliko osiguramo da imamo pouzdanog partnera sa nama, ali i pratimo napredak i male svakodnevne uspehe. Naš partner u kom možemo pronaći konstantu podršku i asistenciju je svakako novi Samsung Galaxy Watch6.

Samsung

 

Sam sat ima senzore koji omgućavaju praćenje različitih faza sna, uključujući laku, duboku i REM fazu. Ovi podaci će vam pomoći da bolje razumete svoje spavanje, identifikujete eventualno nesanicu i radite na poboljšanju rutine spavanja. Takođe Galaxy Watch6 prati vaše korake, puls, potrošnju kalorija i razne aktivnosti kao što su plivanje, hodanje i trčanje. Sam prepoznaje početak vežbanja i pomaže vam da pratite svoju fizičku aktivnost i postavite ciljeve. Pamtni sat prati i vaš srčani ritam tokom dana i tokom vežbanja, što može biti korisno za praćenje vašeg kardiovaskularnog zdravlja.

Galaxy Watch6 ima mnogo načina koji će vam pomoći da ostvarite svoj cilj, i popravite svoj kvalitet života. Savršen je za sve ljude koje motivišu rezultati, kao i za one koji vole da tokom svog zdravog puta uvek imaju „oslonac“ na koji će računati u svakom trenutku. Pogledajte više na linku.

Komentari (0)

Magazin