Život

Američki carinici zaplenili izmet žirafe ženi koja je planirala da od njega napravi ogrlicu

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

11:56

Američki carinici zaplenili izmet žirafe ženi koja je planirala da od njega napravi ogrlicu
Američki carinici zaplenili izmet žirafe ženi koja je planirala da od njega napravi ogrlicu - Copyright Tanjug AP/U.S. Customs and Border Protection via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki carinici osujetili su plan žene iz Ajove koja je pokušala da u SAD unese izmet žirafe koji je nabavila tokom puta u Keniju, tvrdeći da namerava da od njega napravi nakit.  

Na dodatnom pregledu po dolasku na aerodrom Mineapolis-Sent Pol, ona je prijavila da poseduje malu kutiju fekalija, saopštila je Carina i granična zaštita SAD, prenosi ABC njuz.

Žena, koja nije identifikovana, rekla je zvaničnicima da planira da od otpada napravi ogrlicu, kao što je to ranije radila od izmeta jelena.

Izmet žirafe može se uneti u SAD uz odgovarajuće dozvole i inspekcije, navodi Javni radio Minesote. 

Stanica je saopštila da žena neće biti kažnjena jer je fekalije prijavila i predala carini.
Stručnjaci Agencije za poljoprivredu zaplenili su kutiju i uništili izmet žirafe.

"Postoji stvarna opasnost unošenjem fekalnih materija u SAD. Da je ova osoba ušla u SAD i nije prijavila ove predmete, postoji velika mogućnost da bi se osoba zarazila od ovog nakita i razvila ozbiljne zdravstvene probleme", navodi se u saopštenju Carine i granične zaštite Čikaga.

Među oboljenjima koje je carina navela kao rizik su afrička svinjska kuga, klasična svinjska kuga, Njukasl bolest, slinavka, šap i vezikularna bolest svinja.

Komentari (0)

Magazin