Život

Bura u Pakistanu zbog izbora za Mis univerzuma: Devojku nazvali "sramotom" i čak naredili istragu

Komentari

Autor: BBC

11/10/2023

-

20:09

Bura u Pakistanu zbog izbora za Mis univerzuma: Devojku nazvali "sramotom" i čak naredili istragu
Bura u Pakistanu zbog izbora za Mis univerzuma: Devojku nazvali "sramotom" i čak naredili istragu - Copyright Printskrin/Instagram/ericarobin_official

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Pakistanu nazvali su je sramotom i čak naredile istragu. Muškarci u komentarima na internetu bili su veoma oštri. Taj bes, kako piše BBC, izazvala je devojka od 24 godine. Erika Robin, hrišćanka iz grada Karačija, predstavljaće duboko konzervativnu zemlju kakva je Pakistan na izboru za Mis univerzuma.

Robin je izabrana za predstavnicu Pakistana na Mis Uuniverzuma među pet finalistkinja na takmičenju održanom na Maldivima. Takmičenje je organizovala Jugen grupa sa sedištem u Dubaiju, koja poseduje prava na franšizu za Mis univerzuma Bahreina i Egipta, a finale Mis univerzuma biće održano u El Salvadoru u novembru.

"Sjajan je osećaj predstavljati Pakistan. Ali ne razumem povod za negativne reakcije. Mislim da je zato što ću prošetati u kupaćem kostimu u prostoriji punoj muškaraca", rekla je Robin za BBC.

Oni koji kritikuju njenu nominaciju kažu da ona predstavlja državu koja ne želi da bude predstavljena, posebno zato što su takmičenja u lepoti retka u Pakistanu, zemlji gde su muslimani većina.

Izbor za Mis Pakistana, izbor za žene pakistanskog porekla iz celog sveta, verovatno je najpoznatije. Prvi put je održano u Torontu 2002. godine, ali je prebačeno u Lahor 2020. godine. Bilo je i drugih verzija poput Mis Pakistan Juniverzal, Mister Pakistan Juniverzal, pa čak i Mis Trans Pakistana.

Robin se prisetila da je tokom drugog kruga izbora koji je održan preko aplikacije Zum od nje zatraženo da navede jednu stvar koju želi da uradi za svoju zemlju.

"Odgovorila sam da bih želela da promenim uvreženo mišljenje da je Pakistan zaostala zemlja", rekla je.

U 72-godišnjoj istoriji takmičenja, Pakistan nikada nije nominovao predstavnicu za Mis univerzuma.

Komentari (0)

Magazin