Život

Rusija i dalje bruji o "Skoro goloj" žurci influensera: Učesnika, nakon boravka u zatvoru, sačekao poziv za vojsku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/01/2024

-

15:38

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Moskvi su ove zime zabeležene izuzetno niske temperature od oko tridesetak stepeni Celzijusa ispod nule, ali to nije sprečilo tamošnju influenserku Anastasiju Ivlejevu da organizuje zabavu pod nazivom "Skoro goli". 

Međutim, kada su se fotografije oskudno obučenih zvanica pojavile u medijima i na internetu, podigle su pravu buru u javnosti. 

Država je pokrenula poresku, zdravstvenu i krivičnu istragu i zatvorila noćni klub u Moskvi nakon što su veterani ruske invazije na Ukrajinu, kritikovali bogate Moskovljane, koji se zabavljaju dok je zemlja u ratu. 

AP Photo

Organizatorka žurke Anastasija Ivlejeva

Na udaru su se našli Dima Bilan, pobednik Evrosonga, pevač Filip Kirkorov, čak i bivša predsednička kandidatkinja Ksenija Sobčak, a osudili su ih i Ruska pravoslavna crkva, brojne patriotske nevladine organizacija, proratni aktivisti i političari, koji traže da se učesnicima sudi po represivnom anti-LGBT zakonu. 

Od tada, mnogi učesnici su se javno izvinili javnosti, a Filip Kirkorov je snimljen kako se pravda portparolu ruskog predsednika Dimitriju Peskovu, tvrdeći da nije znao o kakvoj žurci je reč. 

I organizatorka se snimila, ovog puta zakopčana do grla, najavivši da će prihod od prodaje karata za žurku donirati u dobrotvorne svrhe.

Najgore je prošao reper Vacio. On je osuđen po ubrzanom postupku zbog huliganizma i podrške LGBT populaciji na 15 dana zatvora i novčanu kaznu od oko 2.000 evra, a kada je izašao iz zatvora, dobio je i poziv da se javi u vojni odsek. 

Ipak, uspeo je da se spase odlaska na front zbog zdravstvenih razloga, ali je javno podržao ruski rat u Ukrajini. 

Opširnije pogledajte u Kocki.

Komentari (0)

Magazin