Život

Crvena panda pobegla iz Zoološkog vrta u Nemačkoj, vatrogasci pritekli u pomoć

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

14:38

Crvena panda pobegla iz Zoološkog vrta u Nemačkoj, vatrogasci pritekli u pomoć
Tanjug/AP/Australian Broadcasting Corporation - Copyright Tanjug/AP/Australian Broadcasting Corporation

veličina teksta

Aa Aa

Crvena panda po imenu Fred, pobegla je iz svog ograđenog prostora u Zoološkom vrtu u nemačkom gradu Kelnu, popevši se, verovatno preko zaleđenih grana bambusa na susedno drvo, odakle su ga spasili pripadnici vatrogasne službe.

"Zbog izuzetno jakih snežnih padavina, grane bambusa su se savile. Fred se verovatno preko njih popeo na drveće u neposrednoj blizini", rekao je portparol Zoološkog vrta Kristof Šute za Bild.

U četvrtak rano ujutru, čuvari Zoološkog vrta otkrili su da Fred, više nije u svom ograđenom prostoru, već u obližnjoj krošnji, a pošto do njega nisu mogli da dođu pozvali su u pomoć vatrogasnu brigadu.

"Pošto nisu uspeli da ga ubede da svojevoljno siđe sa drveta, Zoološki vrt je konačno zatražio podršku vatrogasne službe koja je donela visoke pokretne merdevine", saopštili su nadležni.

Kada se jedan od vatrogasaca pomoću merdevina popeo do Freda, crvena panda je pobegla sa drveta na zemlju gde su je čuvari uhvatili i posle trosatne akcije spašavanja, konačno, vratili nazad u njegov ograđeni prostor.

Fred, koga su čuvari prozvali Barni, rođen je u zoološkom vrtu u Kotsvoldu u Engleskoj 2014. godine, a u Keln je došao sledeće, 2015. godine gde je postao jedna od glavnih atrakcija.

Komentari (0)

Magazin