Život

Meril Strip, Bred i Anđelina, Džulija Roberts: Deset godina od čuvenog selfija kojim je Elen Dedženeris oborila rekord

Komentari

Autor: CNN

04/03/2024

-

08:42

Meril Strip, Bred i Anđelina, Džulija Roberts: Deset godina od čuvenog selfija kojim je Elen Dedženeris oborila rekord
Meril Strip, Bred i Anđelina, Džulija Roberts: Deset godina od čuvenog selfija kojim je Elen Dedženeris oborila rekord - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prošlo je deset godina otkako je čuvena voditeljka Elen Dedženeris oborila rekord na Iksu (tada još uvek poznatom Tviter) tako što je objavila kultni selfi pun glumaca sa A-liste tokom televizijskog prenosa Oskara 2014.

Dedženeris je uspela da napravi fotografiju na kojoj su se "ugurali" Meril Strip, Bredli Kuper, Džared Leto, Anđelina Džoli, Bred Pit, Džulija Roberts, Dženifer Lorens, Kevin Spejsi, Lupita Njango i Čening Tejtum.

Osvrt na ovaj trenutak i poznata lica u njemu je vremenska kapsula. Neki od fotografisanih od tada stalno rade. Za druge – poput Spejsija, koji je otpušten iz "Kuće od karata" 2018. usred pokreta #MeToo nakon što se suočio sa optužbama za nedolično seksualno ponašanje – stvari su se promenile.

Profimedia

 

Kuper je, na primer, postao redovno lice na dodeli Oskara - od nominacije za sporednog glumca 2014. za "American Hustle". Deceniju kasnije, vratiće se na dodelu Oskara sledeće nedelje kao nominovan za "Maestro" – film koji je režirao, producirao i u kojem glumi.

Lorens je takođe bila nominovana za njenu ulogu u "American Hustle". Sledeće godine je dobila još jednu nominaciju za Oskara za svoju ulogu u filmu "Joy" i od tada se svake godine pojavila u filmu. Usput je postala i mama, prenosi CNN.

Leto je te godine osvojio Oskara za ulogu u "Dallas Buyers Club", kao i Njango za "12 godina ropstva". Leto je od tada menjao uloge u raznim blokbaster filmovima, mini seriji "WeCrashed" iz 2022. i ostao je sa svojim rok bendom 30 Seconds to Mars.

Profimedia

 

Dedženetis je u to vreme još uvek vodila svoju dnevnu emisiju, koja je posle 19 godina emitovala svoju poslednju epizodu 2022.

Džoli i Pit su u vreme snimanja selfija još uvek bili par. Oni su se iste godine venčali na intimnoj ceremoniji u svom dvorcu u Francuskoj, ali su se od tada razveli i usred su raznih pravnih bitaka. Pit je 2020. osvojio Oskara za sporednu ulogu za film "Bilo jednom u Holivudu".

Meril Strip je 2014. oborila sopstveni rekord kada je zaradila svoju 18. nominaciju za Oskara za film "August: Osage County".  Strip je te godine izgubila od Kejt Blančet, ali je selfi doneo 2,7 miliona retvitova i dva miliona lajkova, i ostaje jedna od najzvezdanijih slika pop kulture do sada.

Komentari (0)

Magazin