Život

Pas je najbolji čovekov prijatelj: Kućni ljubimac trčao 6,5 kilometara da spasi vlasnika nakon saobraćajne nesreće

Komentari

Autor: Euronew Srbija, Tanjug

08/06/2024

-

21:33

Pas je najbolji čovekov prijatelj: Kućni ljubimac trčao 6,5 kilometara da spasi vlasnika nakon saobraćajne nesreće
Pas je najbolji čovekov prijatelj: Kućni ljubimac trčao 6,5 kilometara da spasi vlasnika nakon saobraćajne nesreće - Copyright AP Photo/Steven Senne, File

veličina teksta

Aa Aa

Pas je čovekov najbolji prijatelj. Slučaj iz američke savezne države Oregon najbolje potvđuje ovu izreku.

Nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Oregonu, pas je pretrčao skoro 6,5 kilometara do kampa kako bi upozorio porodicu svog vlasnika da mu je potrebna pomoć, a vlasti tvrde da je Brajan Garet spasen zbog hrabrosti životinje.

Garet je sleteo sa puta u jarugu, a u vozilu su se nalazila i njegova četiri psa, prenosi Gardijan.

On je preživeo nesreću, a jedan od njegovih pasa trčao je skoro 6,5 kilometara kroz divljinu kako bi došao do porodice svog vlasnika.

Porodica je brzo počela da traži Gareta i na kraju je primetila njegov auto, nakon čega su pozvali spasioce.

Previše povređen da bi se sam popeo na strmu liticu, Geret je bio primoran da provede noć u jaruzi čekajući da njegov verni krzneni prijatelj pronađe pomoć, prenosi New York Post.

Pas Brendona Gereta stigao je u kamp okruga Bejker u ponedeljak oko 9:30 da bi upozorio zabrinutu porodicu na nevolje, rekao je okružni šerif.

"Šerif Eš je stigao i locirao vozilo, zajedno sa psom, u strmoj, šikari. Dok je tražio pristupnu tačku do potoka, čuo je osobu koja viče u pomoć", saopštila je kancelarija šerifa okruga Bejker.

 

 

Komentari (0)

Magazin