Život

Atrakcija u Pirotu: Pekar napravio park na krovu kuće u kojem rastu žalosne vrbe, tuje, dunje i kruške

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

14:33

Atrakcija u Pirotu:  Pekar napravio park na krovu kuće u kojem rastu žalosne vrbe, tuje, dunje i kruške
Atrakcija u Pirotu: Pekar napravio park na krovu kuće u kojem rastu žalosne vrbe, tuje, dunje i kruške - Copyright TANJUG/ALEKSANDAR CIRIC

veličina teksta

Aa Aa

Poznati pirotski pekar Dobrica Vasov na krovu porodične kuće u centru grada napravio je jedinstven park sa velikim brojem stabala koji predstavlja pravu atrakciju. Kako je za Tanjug kazala Dobričina snaja Slavica Vasov, njen svekar je kuću sagradio 1975. godine, a tri godine kasnije napravio je park na krovu kuće na površini većoj od 50 metara kvadratnih sa velikim brojem stabala.

"Park se nalazi praktično iznad moje dnevne sobe u porodičnoj kući. Debljina zemlje je preko pola metra, ali je odrađena kvalitetna izolacija tako da nemamo problema ni sa korenjem niti sa vlagom iako se park svakog dana, posebno leti, zaliva i uređuje. Imamo dve žalosne vrbe, 10 tuja, četiri dunje i nekoliko kruški. Dobrica je napravio kuću da bude jedinstvena ne samo u Pirotu, već i u Srbiji", kaže Vasova za Tanjug.

TANJUG/ALEKSANDAR CIRIC

 

Po njenim rečima, održavanje parka na krovu kuće zahteva puno posla, ali ona sa svojim suprugom to sa velikim zadovoljstvom radi.

"Svako popodne, kada završimo sa poslom u porodičnoj pekari, radimo na uređenju parka. Park se čisti, uređuje, drveće se zaliva, orezuje. Imamo i dve ogromne žalosne vrbe koje puste granje praktično do zemlje pa ih svake godine orezujemo. Zaista ima puno posla oko uređivanja, ali mi to sa suprugom sa velikim zadovoljstvom i uživanjem radimo", kaže Vasova.

Kuća sa parkom na krovu decenijama izaziva čuđenje i oduševljenje Piroćanaca i prolaznika, posebno onih koji nisu iz Pirota.

TANJUG/ALEKSANDAR CIRIC

 

"Ljudi koji prvi put vide misle da je drveće zasađeno u saksijama, ali to nije slučaj. Drugi smatraju da je drveće zasađeno zapravo na tlu i da kroz cevi idu do krova što, takođe, nije tačno", kaže Vasova za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin