Život

Sabotaža klimatskih aktivista zbog zalivanja golf terena u Francuskoj: Ova rupa popije 277.000 litara vode, a vi?

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2022

-

22:27

Sabotaža klimatskih aktivista zbog zalivanja golf terena u Francuskoj: Ova rupa popije 277.000 litara vode, a vi?
Sabotaža klimatskih aktivista zbog zalivanja golf terena u Francuskoj: Ova rupa popije 277.000 litara vode, a vi? - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Klimatski aktivisti sabotirali su golf terene na jugu Francuske zbog toga što su ovi travnati tereni izuzeti od racionalizacije vode tokom jednog od najsušnijih leta u francuskoj istoriji.

Aktivisti povezani sa grupom Pobuna protiv izumiranja su sipali svež beton u rupe na terenu u znak protesta, preneo je Rojters.

Francuske vlasti su tražile od građana da troše vodu samo kada je neophodno i zahtevale da se voda ne koristi za pranje automobila ili zalivanje bašta.

Unsplash

 

Međutim, aktivisti su nezadovojni jer je vlasnicima terena za golf dozvoljeno da nastave sa zalivanjem svojih zelenih površina.

Protesti su održani u klubu Vjej-Tuluz, kao i na terenu Garon de Set Denije.

 

 

Žerar Ružije iz francuske Golf federacije rekao je za portal France enfo da su "tereni za golf bez zelene trave isto što i klizališta bez leda".

Aktivisti grupe Pobuna protiv izumiranja su na Tviteru objavili fotografiju na kojoj se vidi rupa za golf ispunjena cementom i znak na kome piše "Ova rupa popije 277.000 litara (vode). Da li i vi pijete toliko? Stop Golfu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin