Život

Pradine haljine od papira obeležile reviju u Milanu: S modela uklonjene sve "nepotrebne komplikacije"

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2022

-

23:52

Pradine haljine od papira obeležile reviju u Milanu: S modela uklonjene sve "nepotrebne komplikacije"
Pradine haljine od papira obeležile reviju u Milanu: S modela uklonjene sve "nepotrebne komplikacije" - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Drugi dan milanske nedelje mode obeležila je revija italijanske luksuzne marke Prada. Njihovu kolekciju za proleće/leto 2023. karakterišu jednostavnost i kontrasti, a "nepotrebne komplikacije" su uklonjene, preneo je Rojters.

Modeli su nosili prozirne majice i suknje, haljine bez rukava napravljene od papirne osnove, košulje sa zašiljenom kragnom, pantalone uskog kroja i kombinezone.

U svojoj najnovijoj kolekciji ženske odeće dizajneri Mijuča Prada i Raf Simons radili su na osnaživanju ideje jednostavnosti.

"Nema komplikovane strukture niti ičeg nepotrebnog. Hteli smo da uradimo nešto sa najjednostavnijim, najskromnijim materijalom - sa papirom. Onda smo koristili sistem redukcije i jednostavnosti kao sredstvo za stvaranje lepote", izjavila je Mijuča Prada.

Dizajneri, koji su radili sa filmskim rediteljem Nikolasom Vinding Refnom, držali su se minimalističke palete boja: sive, bele, crne sa detaljima boje limete, narandžaste i crvene koje se povremeno pojavljuju na topovima, torbicama ili cipelama.

Milanska nedelja mode otvorena je juče i traje do 26. septembra.

Petodnevni kalendar manifestacije vratio se na nivoe pre pandemije kovida 19, sa 68 pista, 104 prezentacije i 30 događaja.

Komentari (0)

Magazin