Život

Bolestan aligator pronađen u parku u Bruklinu: Bilo mu je hladno i bio je letargičan

Komentari

Autor: BBC

21/02/2023

-

17:05

Bolestan aligator pronađen u parku u Bruklinu: Bilo mu je hladno i bio je letargičan
NYC PARKS/MEGA/profimedia - Copyright NYC PARKS/MEGA/profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aligator dugačak četiri metra uhvaćen je u jezeru u Prospekt parku u njujorškom kvartu Bruklin i prebačen u Zoološki vrt u Bronksu, saopštila je Služba za parkove Njujorka. Tokom hvatanja i transporta životinje niko nije povređen. 

Gmizavca – koji je navodno dobio nadimak Godzila – primetilo je osoblje u Prospekt parku u Bruklinu u nedelju ujutro. Kontaktirali su nadležne u parku, koji su potom uhvatili aligatora u jezeru u parku, prenosi BBC. 

Aligatori su poreklom sa jugoistoka SAD, u državama sa toplom klimom kao što su Florida i Luizijana. U nedelju su temperature u Njujorku dostigle najviše 9 stepeni Celzijusa.

NYC PARKS/MEGA/profimedia

 

 

Njujorški parkovi, koji su zaduženi za zelene površine u gradu, saopštili su da da je životinja bila u lošem stanju, "veoma letargična i verovatno šokirana od hladnoće" kada je pronađena.

Nije poznato kako se aligator našao u jezeru, ali vlasti su upozorile stanovnike da ne puštaju životinje u gradske parkove, što je, kako su rekli, nelegalno.

Pored "potencijalne opasnosti" od puštanja životinja u gradske parkove, neautohtone divlje životinje mogu "dovesti do eliminacije autohtonih vrsta i nezdravog kvaliteta vode", saopštili su nadležni.

Svake godine, rendžeri parka širom grada odgovaraju na oko 500 prijava koje uključuju životinje, saopštili su NIC Parks.

Komentari (0)

Magazin