Život

Izabran ovogodišnji pobednik takmičenja za Hemingvejevog dvojnika: Ne mogu da mu pariram samo u jednoj stvari

Komentari

Autor: AP

23/07/2023

-

17:08

Izabran ovogodišnji pobednik takmičenja za Hemingvejevog dvojnika: Ne mogu da mu pariram samo u jednoj stvari
Takmičenje Hemingvejevih dvojnika - Copyright Tanjug AP/Andy Newman/Florida Keys News Bureau via AP

veličina teksta

Aa Aa

Na svoj 68. rođendan, belobradi muškarac iz Viskonsina pobedio je na takmičenju Hemingvejevih dvojnika, vrhuncu godišnje proslave Dana Hemingveja u Ki Vestu koja se danas završava. 

Gerit Maršal, penzionisani inženjer TV prenosnih veza iz Medisona, u subotu uveče je slavio u Sloppi Joe's Baru, mestu u koje je Ernest Hemingvej često dolazio dok je tokom 1930.-tih živeo u Ki Vestu.

Tanjug AP/Andy Newman/Florida Keys News Bureau via AP

 

 „Ovo je najbolji rođendan koji sam ikada imao“, rekao je Maršal, čiji rođendan pada samo jedan dan nakon 21. jula, Hemingvejevog rođendana.

U svom 11. pokušaju, Maršal je trijumfovao nad skoro 140 drugih učesnika u takmičenju koje je uključivalo dve preliminarne runde i subotnje finale, prenosi AP.

Maršal: Volim sve što i Hemingvej, jedino ne mogu da mu pariram u broju brakova

Takmičari u sportskoj odeći, koji najviše podsećaju na čuveni izgled „tate“ koji je Hemingvej negovao u svojim poznim godinama, paradirali su na bini kod Sloppi Joea pred žirijem koji su sačinjavali prethodni pobednici.  Maršal je rekao da deli nekoliko karakteristika osim izgleda sa Hemingvejem, i da je pisao i dokumentarnu i kratku prozu.

 

Tanjug AP/Andy Newman/Florida Keys News Bureau via AP

 

 

„Kao i Hemingvej, volim prirodu. Jako volim da pecam“, rekao je on, vadeći dokaze u vidu upecane ribe u vodama Viskonsina, kao i dozvolu za pecanje na Florida Kizu. 

Rekao je, međutim, da ne može da se meri sa čuvenim piscem po broju brakova - Hemingvej ih je imao četiri.

„Imam samo jednu ženu, ali to nije važno, to je sve što mi treba“, rekao je Maršal.

Pored takmičenja i drugih festivalskih događaja, dvojnici se fokusiraju na prikupljanje sredstava za stipendije za studente Univerziteta na Floridi.

Tanjug AP/Andy Newman/Florida Keys News Bureau via AP

 

 

Predsednik Hemingvej Look-Alike Societi Dejvid Daglas procenio je da su sakupili blizu 125.000 dolara tokom festivala 2023. 

Dani Hemingveja popularizuju energičan način života i književno nasleđe pisca dobitnika Nobelove nagrade, koji je napisao trajne klasike, uključujući „Za kim zvono zvoni“ i „Imati i nemati“ dok je živeo u Ki Vestu od 1931. do kasne 1939. godine.

Komentari (0)

Magazin