Društvo

Oblačno i hladnije: Danas maksimalno do 9°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2023

-

09:09

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas se toplije obucite, kišobran vam ne treba. Nakon vrtoglavih vremenskih oscilacija sledi stabilniji period, primereniji decembru. Ovako će biti sve do Nove godine, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže, za ovu sezonu, ne očekujemo više temperature oko 20 stepeni Celzijusa. Vazdušni pritisak polako raste, ali biopognoza ni danas baš nije najsjanija.

"Meteoropate će u narednim satima imati uobičajene tegobe. Mogući su nemir i nesanica, povremeno i glavobolja. Takođe, raste i vazdušni pritisak", rekla je ona.

Kiša je u većini mesta već prestala. Najduže će padati na jugu i jugostoku. Međutim, dodaje Ćirković, ovo područje će u kasnim večernjim satima zahvatiti i novi talas tmurnih kišonosnih  oblaka.

"Prognoze su da će se snežni pokrivač povećati za oko pet centimetara za šest sati. Kada je reč o temperaturi, biće malo hladnije nego juče. Maksimalna dnevna od četiri u Prištini do devet stepeni u Negotinu. Dodatan osećaj hladnoće povremeno će pojačavati jak vetar koji će duvati sa severa i severoistoka", rekla je ona.

Još malo kiše i snega može pasti u subotui to samo na jugu Srbije, zatim suvo u svim mestima. Povremeno, vrlo malo, biće sunčanih intervala.  Uglavnom će, tokom vikenda, dominirati oblaci.

"Za dan izbora, u nedelju, vreme će biti stabilno. To znači da neće biti ni kiše ni snega. Jutarnja temperatura kolebaće se oko nule, dok će tokom dana biti do plus šest stepeni. Vetar će, takođe, oslabiti, tako da neće biti tog dodatnog osećaja hladnoće", rekla je Ćirković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija