Politika

Rama: Stvaranje Donbasa usred Balkana zbog eskalacije situacije na Kosovu je realna pretnja

Komentari

Autor: FoNet

27/06/2023

-

23:57

Rama: Stvaranje Donbasa usred Balkana zbog eskalacije situacije na Kosovu je realna pretnja
Edi Rama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Stvaranje Donbasa usred Balkana zbog eskalacije situacije na Kosovu je realna pretnja, upozorio je danas premijer Albanije Edi Rama, tokom zajedničke pres konferencije NATO, kojoj je prisustvovao i generalni sekretar severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg, preneo je Albanijan post.

Iako je glavna tema razgovora bio rat u Ukrajini, Rama je, kao predstavnik zemlje sa Zapadnog Balkana i članice NATO, skrenuo pažnju na opasnost koja bi mogla da zapreti u slučaju dodatne eskalacije tenzija na severu Kosova.

"Svi moramo da učinimo nešto da to sprečimo tako što ćemo promovisati dijalog, podići ga na visok nivo u Evropskoj uniji, uz podršku SAD, i jasno staviti do znanja da će Kfor biti tu da garantuje i uspostavi pun integritet u slučaju bilo kakvog prekida, do kojeg može doći usled neodgovorne eskalacije", rekao je Rama.

Prema njegovim rečima, može se govoriti o uznemirujućoj situaciji na Zapadnom Balkanu, odnosno na severu Kosova, gde su pre nekoliko dana i nedelja povređeni vojnici Kfora.

Rama je izrazio nadu da će preovladati razum i deeskalacija, jer, kako je rekao, dalja eskalacija može doneti "katastrofalan kraj".

"Ne želimo da vidimo kraj na Zapadnom Balkanu, jer smo uradili mnogo dobrog posla”, kazao je Rama, prenosi Kosovo onlajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija