Fokus

Niki Hejli se povlači iz predsedničke trke?

Komentari

Autor: WSJ, Fox News Digital

06/03/2024

-

12:32

Niki Hejli se povlači iz predsedničke trke?
Niki Hejli se povlači iz predsedničke trke? - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivša američka ambasadorka pri UN Niki Hejli planira da obustavi trku u republikanskoj predsedničkoj kampanji, objavio je Wall Street Journal pozivajući se na dobro obaveštene izvore. Istu informaciju objavio je i Fox News Digital pozivajući se na sopstvene izvore.

Ukoliko se ova informacija ispostavi tačnom, takva odluka bi obezbedila Donaldu Trampu da postane glavni republikanski kandidat i da se ponovo suoči sa demokratskim predsednikom Džoom Bajdenom na izborima u novembru.

Očekuje se da će se Hejli obratiti u sredu u 10 časova po istočnom vremenu kako bi prokomentarisala ovu odluku, koja dolazi dan nakon "super utorka".

Premda Hejli nije davala nikakve najave o budućnosti svoje kampanje, jedan od korisnika Tvitera, koji ima više od milion pratilaca, postavio je screenshot zvaničnog sajta Niki Hejli.

"Na Hejlinoj veb stranici kampanje obrisani su najave svih budućih događaja, pa čak i onih prošlih, što je izazvalo glasine da će uskoro objaviti svoje povlačenje iz republikanske predsedničke trke", stoji u tvitu.

Odluka o prekidu kampanje dolazi nakon što je bivši predsednik SAD Donald Tramp sinoć pobedio na unutastranačkim izborima u 14 od 15 američkih saveznih država. Hejli je pobedila samo u Vermontu, a do sada je ostvarila pobedu još samo u Vašingtonu, u saveznom Distriktu Kolumbija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet