Nauka

Projekat "metropole majmuna" vredan 396 miliona dolara: Planiran kompleks za 30.000 životinja za medicinska istraživanja

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

22:07

Projekat "metropole majmuna" vredan 396 miliona dolara: Planiran kompleks za 30.000 životinja za medicinska istraživanja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U američkoj saveznoj državi Džordžiji planira se izgradnja "mini-naselja" za 30.000 majmuna za medicinska istraživanja, ali stanovnici ove države dočekali su tu vest sa negodovanjem.

Stanovnici Džordžije i aktivisti za prava životinja nezadovoljni su predlogom da se dugorepi makaki smeste u novi, prostrani kompleks, najveći objekat za uzgoj majmuna u SAD, u kojem bi oko 30.000 majmuna moglo slobodno da se kreće, prenosi londonski Gardijan.

U tom komleksu površine oko 200 ari planirano je da se smesti veliki broj dugorepih makakija, vrste majmuna poreklom iz jugoistočne Azije, koji bi potom bili korišćeni za medicinska istraživanja na univerzitetima i u farmaceutskim kompanijama.

Kompanija koja realizuje projekat "metropole majmuna" vredan 396 miliona dolara, saopštila je da će majmuni biti držani u veoma bezbednim uslovima, da neće širiti bolesti na području gde se nalaze, kao i da će biti hranjeni svežim lokalnim proizvodima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin