Poznati

Istraga o pominjanju Čarlsa i Kejt u novoj knjizi o kraljevskoj porodici: Sporna diskusija o boji kože princa Arčija

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

18:49

Istraga o pominjanju Čarlsa i Kejt u novoj knjizi o kraljevskoj porodici: Sporna diskusija o boji kože princa Arčija
Tanjug/AP/Martin Meissner - Copyright Tanjug/AP/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Omid Skobi, novinar, autor knjige "Endagme", izjavio je da je u toku istraga o tome kako se dogodilo da su u holandskoj verziji njegove nove knjige imenovana dva visoka člana britanske kraljevske porodice, koja su navodno raspravljala o boji kože nerođenog sina vojvode i vojvotkinje od Saseksa

U izdanju koje je povučeno sa polica, kralj Čarls i princeza od Velsa navedeni su kao učesnici u razgovorima o princu Arčiju pre njegovog rođenja, preneo je Gardijan.

U knjizi se tvrdi da se razgovori o Arčiju odnose na rasprave o tome da li je u kraljevskoj porodici postojala "nesvesna pristrasnost".

Bakingemska palata je odbila da pruži komentar.

"To nije nešto što ćemo komentarisati", rekao je portparol za Gardijan.

Pirs Morgan je juče iskoristio svoj tokšou da imenuje članove kraljevske porodice koji se pominju u sada prevedenoj verziji knjige Omida Skobija.

Govoreći za ITV, Skobi je insistirao da "nikada nije poslao knjigu sa njihovim imenima" i da je može da govori samo o engleskoj verziji koju je napisao.

Rekao je da nikada nije koristio reč "rasista" i da se njegova knjiga odnosi na "nesvesnu pristrasnost" i istakao da se ubacivanje imena "još uvek istražuje". 

"Napisao sam i uredio englesku verziju knjige kod jednog izdavača. Licencu su potom dobili drugi izdavači. Očigledno ne mogu da govorim italijanski, nemački, francuski, holandski ili bilo koji drugi jezik", poručio je Skobi.

On je istakao da nije pomenuo njihova imena u knjizi i da može samo da govori o svojoj verziji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin