Poznati

Udala se bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern

Komentari

Autor: BBC

13/01/2024

-

12:13

Udala se bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern
Tanjug/Felicity Jean Photography via AP - Copyright Tanjug/Felicity Jean Photography via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na maloj privatnoj ceremoniji na Severnom ostrvu, piše BBC.

Par je nameravao da se venča 2022. godine, ali je otkazao tokom strogih ograničenja zbog pandemije kovida 19 koja je vlada Ardernove nametnula u zemlji.

Ardern je održala petominutni govor za desetine gostiju. Njih dvoje su zajedno već deceniju i imaju petogodišnju ćerku Neve.

Venčanje je održano u vinariji na istočnoj obali Severnog ostrva, oko 310 kilometara severno od glavnog grada Velingtona.

Među gostima je bio i naslednik gospođe Ardern na mestu premijera Kris Hipkins, koji je aktuelni opozicioni lider, navode lokalni izveštaji.

Gospođa Ardern (43) bila je premijerka Novog Zelanda više od pet godina i objavila je da je podnela ostavku na javnu funkciju prošlog januara.

Stekla je međunarodno priznanje za svoj stil rukovođenja, posebno nakon smrtonosne masovne pucnjave u dve džamije u Krajstčerču 2019.

U svom poslednjem govoru u parlamentu, Ardern je rekla TV voditelju gospodinu Gejfordu (47): "Hajde da se konačno venčamo".

Otkako je podnela ostavku, preuzela je tri stipendije na Univerzitetu Harvard. Ona je takođe poverenik za nagradu Earthshot princa Villiama i specijalni izaslanik za "Krajstčerč kol" - mrežu koja nastoji da "eliminiše teroristički i nasilni ekstremistički sadržaj na mrežama" uspostavljenu nakon pucnjave u Krajstčerču.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin