Poznati

Amanda Bajns konačno slobodna: Sud ukinuo starateljstvo nad glumicom posle devet godina

Komentari

Autor: Variety

23/03/2022

-

10:58

Amanda Bajns konačno slobodna: Sud ukinuo starateljstvo nad glumicom posle devet godina
AP Photo/Peter Kramer - Copyright AP Photo/Peter Kramer

veličina teksta

Aa Aa

Sud je ukinuo starateljstvo nad glumicom Amandom Bajns, posle gotovo devet godina. 

Bajns koja se proslavila ulogama na dečjem kanalu Nickelodeon devedesetih godina i igrala u nizu hit filmova s početka 2000-tih, bila je pod starateljstvom od 2013. 

"Starateljstvo više nije neophodno i zato je zahtev o okončanju odobren", rekao je sudija Rodžer L. Land na Vrhovnom sudu u Kaliforniji.

"Učinila je sve što je sud tražio od nje tokom dužeg vremenskog perioda", dodao je on, a zatim čestitao glumici.

Ona nije bila prisutna na izricanju odluke, ali su pored njenog advokata, suđenju prisustvovale i njene kolege iz serije "All That", kao i troje aktivista #FreeBritney pokreta, kojima je cilj da podignu svest javnosti o zloupotrebi starateljstva.

Bajns će sada imati kontrolu nad svojim finansijama i moći da bira s kim živi i kako želi da vodi svoj život.

Bajns je podnela zahtev za ukidanje starateljstva 23. februara, uz podršku majke, advokata i psihijatra.

AP Photo/Chris Pizzello

 

Njen psihijatar naveo je da glumica nema "očigledne probleme sa budnošću i pažnjom, preradom informacija ili sposobnošću da reguliše ponašanje i afekt", kao i da ne pati od "rastrojstva mišljenja".

Amandini roditelji Rik Bajns i Lin Organ originalno su tražili sudsko starateljstvo nad svojom ćerkom, nakon što je navodno napravila požar u dvorištu, a nakon toga je i hospitalizovana na psihijatriji.

Njena majka je 2014. dobila puno starateljstvo nad njom.

Bajns koja sada ima 35 godina i verenika, studira dizajn, a od 2020. živi u zajednici za žene kojima je potrebna društvena podrška. 

Advokat njene majke rekao je prošlog meseca, nakon podnošenja zahteva za okončanje starateljstva, da je ono od početka trebalo da bude privremeno, kao i da je "Lin presrećna i ponosna na Amandu".

Upitan šta će Bajns raditi sada kada je ponovo slobodna, njen zastupnik rekao je za Variety da je ona zainteresovana da pokrene liniju parfema i odeće, kao i da nije isključen ni povratak glumi.

Poslednji film snimila je 2010. godine, a reč je o ostvarenju "Devojka na lošem glasu" ("Easy A") u kom je igrala sa Emom Stoun.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin