Poznati

Kralj Čarls Treći oduzeo kuću Hariju i Megan: Novi stanar Frogmora biće princ Endrju

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2023

-

12:28

Kralj Čarls Treći oduzeo kuću Hariju i Megan: Novi stanar Frogmora biće princ Endrju
Kralj Čarls Treći oduzeo kuću Hariju i Megan: Novi stanar Frogmora biće princ Endrju - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski kralj Čarls III ponudio je svom bratu, princu Endrjuu kuću u Vindzoru svog sina, princa Harija i njegove supruge Megan, koji ostaju bez svog britanskog doma, piše Tajms.

"Ovo izbacivanje sigurno vodi ka tome da Hari i Megan neće provoditi vreme u Ujedinjenom Kraljevstvu. Endrju okleva da se preseli u Frogmor kotidž pošto mu je ponuđena prošle sedmice. Ali to pokazuje da su Hari i Megan nemoćni da spreče iseljavanje", rekao je neimenovani izvor za britanski list.

Kralj je ponudio Endrjuu, vojvodi od Jorka, kuću sa pet spavaćih soba u Houm Parku, u Vindzoru, prošle sedmice, piše "San".

Hari i Megan - vojvoda i vojvotkinja od Saseksa - sada organizuju prebacivanje svojih stvari u SAD.  Nije potvrđeno da li je princ Endrju prihvatio kraljevu ponudu. Frogmor kotidž mnogo manji od Rojal lodža, kuće sa 30 soba u Vindzoru, u kojoj on sada živi i koja mu je dom od 2003. 

Vest o iseljavanju Harija i Megan iz britanskog doma usledile su posle objavljivanja Harijevih memoara u januaru, kao i dokumentarne serije na Neftliksu, u kojoj su on i njegova supruga kritikovali način na koji su prema njima postupali kraljevska porodica i mediji. 

Još nije potvrđeno da li će Hari i Megan prisustvovati kraljevom krunisanju u Vestminsterskoj opatiji 6. maja.

Profimedia

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su dobili Frogmor kotidž od kraljice Elizabete kao poklon za venčanje 2018. godine. U toj kući su proveli samo pola godine, pre nego što su se preselili u SAD.

Endrju se povukao iz privatnog života 2019. godine, pošto je objavio da se družio s finansijerom Džefrijem Epstinom, osuđenim pedofilom.

Prošle godine se vansudski nagodio za višemilionsku sumu sa Virdžinijom Džiufri koja ga je optužila za seksualni napad. 

Nedavno je kralj Čarls  naredio princu Endrjuu da napusti Bakingemsku palatu, a njegove stvari su u toku renoviranja palate odnete.

"Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrjua. Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a posle toga i odaje za spavanje", izjavio je neimenovani izvor tada za britanski "San".

Endrju je voleo svoje odaje u Bakingemskoj palati gde je živeo u braku sa Sarom Ferguson, kojom se oženio 1986. godine, a one su bile i njegov dom posle razvoda 1996. godine, navodi list.

"U svoje odaje u palati je dovodio mnogo novih devojaka, među kojima je bila i manekenka Kapris. Stan u Palati svetog Džejmsa nema istu čar za slobodnog muškarca", zaključio je izvor novina San.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin