Poznati

"Crveni tepih" u boji šampanjca: Najlepše haljine ovogodišnje dodele Oskara

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

13/03/2023

-

10:45

"Crveni tepih" u boji šampanjca: Najlepše haljine ovogodišnje dodele Oskara
"Crveni tepih" u boji šampanjca: Najlepše haljine ovogodišnje dodele Oskara - Copyright Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Sinoćnu dodelu Oskara, najprestižnijih nagrada u svetu filma, obeležilo je nekoliko istorijskih trenutaka, među kojima i pobeda Mišel Jeo u kategoriji za najbolju glumicu. 

Jeo je postala prva Azijatkinja dobitnica tog prestižnog priznanja i tek druga dobitnica Oskara u toj kategoriji posle Hale Beri 2002. godine, koja nije belkinja. Takođe, kostimografkinja Rut E. Karter je za svoj rad na kostimima u filmu "Crni Panter: Vakanda zauvek" dobila svoju drugu "zlatnu statuetu" i postala prva Afroamerikanka dobitnica dva Oskara.

Međutim, Oskari su podjednako važni i za svet mode, koliko i za svet filma, a ovog puta glumice i glumci prvi put u 62 godine dugoj istoriji Oskara svoje glamurozne toalete nisu prošetali crvenim tepihom, nego tepihom u boji šampanjca.

Ovu drastičnu promenu pratili su i modni izbori zvezda večeri, pa su "šampanj-tepihom" dominirale svetle boje, ali i jarki komadi koji su na takvoj podlozi zasijali u punom sjaju.

Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

 

Mišel Jeo je za svoje veliko veče odabrala belu Dior haljinu bez rukava i frizuru kakvu je imala većina dugokosih zvanica Oskara ukrašenu svetlucavom trakom.

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

 

Njena koleginica Džejmi Li Kertis odabrala je haljinu ravnog kroja s potpisom modne kuće "Dolce & Gabbana" koja je bojom i sjajem pratila njenu prepoznatljivu piksi frizuru.

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

 

Slične boje odabrao je još jedan dvojac: Džesika Čestejn i Hale Beri. Dok je Čestejn nosila svetlucavi Guči dizajn, Beri se opredelila za svetlu "Tamara Ralph" haljinu ukrašenu zlatno-ružičastim detaljima. 

Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

 

Provokativni autfit u crno-beloj boji bio je izbor glumice i rediteljke Olivije Vajld koja je nosila "Gabriela Hearst" svilenu haljinu u krem boji ukombinovanu sa crnim kožnim grudnjakom te urugvajske dizajnerke. 

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

Florens Pju i Endrju Garfild

Florens Pju, glumica koja poslednjih godina svojim modnim odabirima privlači mnogo pažnje na "crvenim tepisima" širom sveta, a koja je igrala u poslednjem filmu Vajld "Ne brini, draga", izabrala je sličnu kombinaciju boja, ali mnogo većeg volumena. Ona je nosila Valentino haljinu neobičnog kroja sa puf rukavima.

Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

 

Crna je bila izbor pop zvezda Rijane i Lejdi Gage, koje su takođe nastupile na svečanosti povodom dodele Oskara.

Rijana, koja čeka svoje drugo dete sa partnerom ASAP Rokijem, na crvenom tepihu prošetala je u kožnom Alaïa kompletu koji je isticao njen trudnički stomak, ali se i nekoliko puta presvlačila.

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

 

 

 Dok je izvodila svoju pesmu "Lift Me Up" iz filma "Crni Panter: Vakanda zauvek", nosila je "Maison Margiela" kombinezon koji je dizajnirao Džon Galijano. 

Tanjug/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File

 

Lejdi Gaga opredelila se, pak, za crnu Versace haljinu sa providnim korsetom, a nastupala je bez šminke i u potpuno jednostavnoj crnoj majici i isečenim farmerkama. 

Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

 

Sećanje na crvenu boju tepiha evocirala je manekenka Kara Delavinj u veličanstvenoj "Elie Saab" haljini.

Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

 

Anđela Baset nije osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu za svoju kraljicu Ramondu u filmu "Crni Panter: Vakanda zauvek", ali je njena ljubičasta haljina brenda "Moschino" zaslužila svako modno priznanje.

Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

 

Za jarko žutu boju opredelila se njena koleginica Hajdi Klum koja je nosila neobičnu haljinu dizajnerske kuće "Georges Hobeika".

Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

 

Sličnu nijansu odabrala je i dvostruka oskarovka Rut E. Karter, a na "šampanj-tepihu" pokazala je i ružičastu postavu svoje haljine.

Listu svih dobitnika ovogodišnjih Oskara možete pronaći u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Magazin