Poznati

Supruga kralja Čarlsa Trećeg na pozivnici za krunisanje prvi put zvanično navedena kao "kraljica Kamila"

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2023

-

11:31

Supruga kralja Čarlsa Trećeg na pozivnici za krunisanje prvi put zvanično navedena kao "kraljica Kamila"
Tanjug/AP/Hugo Burnand/Buckingham Palace - Copyright Tanjug/AP/Hugo Burnand/Buckingham Palace

veličina teksta

Aa Aa

Na pozivnici za krunisanje britanskog kraljevskog para, koje će biti održano 6. maja u Vestminsterskoj opatiji pred oko 2.000 zvanica, pored kralja Čarlsa Trećeg, njegova supruga je prvi put zvanično navedena kao "kraljica Kamila".

Kamila trenutno ima titulu "kraljice supruge monarha", a izvor blizak kraljevskoj porodici je naveo da nakon krunisanja supruga kralja Čarlsa Trećeg dobija novu zvaničnu titulu, prenosi BBC.

Objavljena je i nova zvanična fotografija kralja Čarlsa Trećeg i njegove supruge. 

Tanjug/AP/Buckingham Palace

 

Na pozivnici na krunisanje, koju je ilustrovao umetnik Endrju Džejmison, je prikazan folklorni lik "zelenog čoveka", a ona odražava dugogodišnje zalaganje kralja Čarlsa Trećeg za životnu sredinu.

Bakingemska palata je saopštila da je ova ilustracija simbol proleća i ponovnog rađanja koja slavi vladavinu novog kraljevskog para.

U toku su pripreme za svečanu ceremoniju krunisanja, a za sada nije jasno da li će britanski princ Hari i njegova supruga Megan, vojvotkinja od Saseksa, prihvatiti poziv koji im je upućen.  

Predsednik SAD Džozef Bajden neće doputovati u London na svečanu ceremoniju, ali će njegova supruga Džil biti prisutna na krunisanju, saopštila je Bela kuća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin