Poznati

Posle Amerike, optužbe stižu i iz Kanade: Glumac iz filma "Ples sa vukovima" tereti se za niz seksualnih prestupa

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2023

-

13:55

Posle Amerike, optužbe stižu i iz Kanade: Glumac iz filma "Ples sa vukovima" tereti se za niz seksualnih prestupa
Glumac iz legendarnog filma "Ples sa vukovima" - Copyright AP/Ty O'Neil, File

veličina teksta

Aa Aa

Bivši glumac Nejtan Čejsing Hors, poznat po ulozi u popularnom filmu "Ples sa vukovima", ranije je optužen za seksualno zlostavljanje više devojčica i žena širom Sjedinjenih Američkih Država, a sada se tereti za takva zlodela i u Kanadi.

Glumac indijanskog porekla suočava se sa još devet optužbi, među kojima i za seksualno iskorištavanje, otmicu i silovanje maloletnice.   

Istraga protiv glumca trajala je nekoliko godina, a jedan od slučajeva navodno se dogodio još 2005. godine, saopštila je policija naroda Tsatina. 

Čejsing Hors je u pritvoru u Las Vegasu još od januara ove godine, gde se suočava sa ukupno 18 optužbi, uključujući i silovanje maloletne osobe, zlostavljanje deteta i kidnapovanje, piše Euronews.

Glumac koji je u Oskarom nagrađenom filmu sa Kevinom Kostnerom igrao pripadnika Sijuks plemena, optužen je za predvođenje grupe slične kultu pod nazivom "Krug". 

Sudski dokumenti sugerišu da je zbog svoje pozicije pridobijao poverenje indijanskih porodica i njihove dece i na posletku maloletnice uzimao za žene. 

"Nejtan Čejsing Hors koristio je duhovne tradicije i njihov sistem verovanja kao alat da seksualno zlostavlja mlade devojke u mnogo navrata", stoji u nalogu za njegovo hapšenje, a dodaje se i da su njegovi sledbenici verovali da optuženi može da komunicira sa "višim bićima" i da su mu se obraćali kao svetitelju i iscelitelju.

U pokušaju da ospori slučaj, Čejsing Hors uputio je žalbu pred Višim sudom u Nevadi, a njegov pravni tim tvrdi da su sve osobe svojevoljno stupile u seksualne odnose. Iako je zbog toga slučaj u Americi pauziran, zbog dalje istrage, sada se novi slučajevi otvaraju u Montani i Britanskoj Kolumbiji.

Aleksandra Kazarijan, advokatica iz Kalifornije, koja je ranije predstavljala Čejsing Horsa, još se nije oglasila po novim optužbama.

Prema nalogu za hapšenje, žena iz Britanske Kolumbije prijavila je nekadašnjeg glumca Kraljevskoj kanadskoj konjičkoj policiji, koja je potom kontaktirala policiju Las Vegasa i inicirala istragu koja je dovela do njegovog hapšenja. Žena je tvrdila da je on s njom stupio u seksualnu vezu kada je imala samo 17 godina.

Policija naroda Tsatina, koja služi Prvim narodima, odnosno kanadskim domorodačkim plemenima, zapadno od Kalgarija, saopštila je da je pokretanje optužnice protiv Nejtana Čejsing Horsa zahtevalo detaljno planiranje i saradnju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin