Poznati

Počelo suđenje Harviju Vajnstinu u Los Anđelesu: Ozloglašeni producent suočava se sa novim optužbama najmanje pet žena

Komentari

Autor: BBC

11/10/2022

-

15:32

Počelo suđenje Harviju Vajnstinu u Los Anđelesu: Ozloglašeni producent suočava se sa novim optužbama najmanje pet žena
Harvi Vajnstin - Copyright Tanjug AP/Etienne Laurent/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Harvi Vajnstin, nekadašnji filmski mogul, ponovo je seo u optuženičku klupu, ovog puta na sudu u Los Anđelesu, gde je izborom porote počelo suđenje na osnovu još 11 optužbi za seksualno zlostavljanje.

Nakon što je osuđen na 23-godišnju zatvorsku kaznu u Njujorku zbog niza seksualnih krivičnih dela, Vajnstin se sada tereti za nedela koja je navodno počinio na teritoriji Los Anđelesa, a očekuje se da će na suđenju svedočiti pet navodnih žrtava.

Ako Vajnstin, koji se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, ipak bude proglašen krivim, mogao bi biti osuđen na više od 100 godina iza rešetaka.

Producentu će suditi porota čiji je izbor počeo u ponedeljak, pod nadzorom sudije Lise Linč, a očekuje se da će suđenje trajati barem dva meseca,  piše BBC.

Optužbe protiv moćnog holivudskog producenta isplivale su u oktobru 2017, a njegova presuda u Njujorku 2020. prekretnica je za pokret #MeToo.

Vajnstina je za uznemiravanje i napastvovanje ukupno optužilo 90 žena, uključujući Andželinu Džoli, Gvinet Paltrou i Salmu Hajek.

Prema izjavi Vajnstinovog advokata Marka Verksmana koju je preneo "Los Angeles Times", očekuje se i da će na ovom suđenju biti žena poznatih javnosti.

Ove nedelje će na Njujorškom filmskom festivalu biti premijerno prikazan i film "She Said" koji govori o novinskoj istrazi koja je prethodila Vajnstinovom hapšenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin