Poznati

Harvi Vajnstin se tereti za seksualno zlostavljanje dve žene u Velikoj Britaniji

Komentari

Autor: BBC

08/06/2022

-

16:13

Harvi Vajnstin se tereti za seksualno zlostavljanje dve žene u Velikoj Britaniji
Harvi Vajnstin se tereti za seksualno zlostavljanje dve žene u Velikoj Britaniji - Copyright AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Harvi Vajnstin, ozloglašeni holivudski producent, koji se nalazi na robiji zbog višestrukih seksualnih napada na žene, sada se tereti i za još dva slučaja i to u Londonu.

Britansko tužilaštvo saopštilo je da je prikupilo dokaze da je Vajnstin napao dve žene u avgustu 1996, javlja BBC.

Nekadašnji producent čija je žalba na 23-godišnju kaznu zatvora nedavno odbačena, mogao bi se naći i na sudu u Britaniji.

Njemu se trenutno sudi i u Los Anđelesu, gde su protiv njega podignute optužbe za silovanje i seksualno napastvovanje pet žena.

Vajnstina je Kaliforniji izručila država Njujork, gde je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja na 23 godine zatvora, prema presudi iz februara 2020. godine i to po dva krivična dela počinjena na teritoriji Njujorka.  

Više od 80 žena iznelo je optužbe protiv Vajnstina za seksualne napade koji su se dogodili poslednjih decenija, ali je samo nekoliko slučajeva završilo na sudu.

Optužbe protiv Vajnstina iznele su u različitom obliku holivudske glumice Ešli Džad, Alisa Milano, Dženifer Lorens, Uma Turman, Gvinet Paltrou i mnoge druge, da bi sve ubrzo preraslo u pokret borbe protiv zlostavljanja #MeToo koji se proširio društvenim mrežama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin