Poznati

Antonio Banderas čestitao Beogradu na izboru za EXPO 2027: "Ovde u Malagi, tuga je trajala nekoliko minuta"

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

13:19

Antonio Banderas čestitao Beogradu na izboru za EXPO 2027: "Ovde u Malagi, tuga je trajala nekoliko minuta"
Antonio Banderas - Copyright Tanjug/AP/Domenico Stinellis

veličina teksta

Aa Aa

Španski i  holivudski glumac Antonio Banderas čestitao je Beogradu na izboru za domaćina međunarodne Specijalizovane izložbe EXPO 2027. 

Glumac se osvrnuo na to da je grad Malaga, koji je takođe bio u trci za osvajanje uloge domaćina Specijalizovane izložbe, izgubio od predstonice Srbije.

"Čestitke Beogradu na izboru za EXPO 2027! Ovde u Malagi, tuga je trajala nekoliko minuta, jer mi živimo u našoj prirodnoj radosti. Nastavljamo da gledamo prema budućnosti i nećemo moći da izbegnemo da budemo srećni!", napisao je Banderas na Tviteru. 

 

 

Podsećamo, konkurencija Srbiji u završnici izbora za domaćina Expo2027, pored Malage, bili su Tajland sa gradom Puket, Sjedinjene Američke Države sa gradom Minesota i Argentina sa gradom San Karlos de Bariloče.

Srbija je pobedila u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila upravo Španija.

Expo2027 održaće se od 15. maja do 15. avgusta 2027. na temu "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve", a delegacija Srbije već počinje da radi na organizaciji događaja koji bi, prema procenama stručnjaka, u Srbiju mogao da dovede predstavnike više od stotinu zemalja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin