Poznati

Porota odlučila: Dokument nađen u kauču Arete Frenklin validan testament

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

10:10

Porota odlučila: Dokument nađen u kauču Arete Frenklin validan testament
Areta Frenklin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dokument, koji je rukom napisala pevačica Areta Frenklin, pronađen u njenom kauču nakon smrti 2018. godine, validan je testament prema zakonu savezne države Mičigen, zaključila je danas porota na kraju sudskog procesa koji je doveo do razdora među sinovima "kraljice soula".

Advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina su tvrdili da dokument napisan 2014. godine ima prednost nad testamentom iz 2010. godine koji je otkriven skoro u isto vreme, u zaključanom ormaru u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, prenosi Glas Amerike.

Kekalf i Edvard su se udružili protiv svog brata Teda Vajta II, koji je tvrdio da je validan testament iz 2010. godine, čuvan pod ključem, i da je taj dokument mnogo važniji od papira pronađenih u kauču.

Porota je zaključila da je verziju iz 2014. godine potpisala lično Areta Frenklin, koja je u slovo A unela "smajlija". 

Posle kratkog suđenja koje je počelo u ponedeljak, porota je slučaj razmatrala manje od sat vremena. Kada je pročitana presuda, unuci Arete Frenklin su istupili iz prvog reda sedišta i zagrlili Kekalfa i Edvarda.

Postoje razlike u verzijama testamenta iz 2010. i 2014. godine, iako oba dokumenta pokazuju da četvorica Aretinih sinova treba da podele prihod od njene muzike i autorskih prava. 

Prema testamentu iz 2014. godine, Kekalf i njegova deca bi nasledili glavni dom njegove majke u Blumfild Hilsu, koji je u vreme njene smrti procenjen na 1,1 milion dolara, ali danas vredi mnogo više.

Četvrti sin Klarens živi u domu za osobe sa posebnim potrebama, pod starateljstvom, i nije učestvovao u suđenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin