Zdravlje

Nutricionista: Prirodni voćni sokovi za jačanje imuniteta zimi

Komentari

Autor: Euronews Srbija/PR

14/12/2023

-

11:59

Nutricionista: Prirodni voćni sokovi za jačanje imuniteta zimi
Nutricionista: Prirodni voćni sokovi za jačanje imuniteta zimi - Copyright promo

veličina teksta

Aa Aa

Sa dolaskom zime i hladnih dana jačanje imuniteta postaje posebno značajno, a svakodnevni izbori u ishrani ključni za zdravlje organizma. Nutricionisti napominju da je u ovom periodu naročito važno da obroci budu nutritivno bogati, sa posebnim fokusom na svakodnevni unos vitamina i minerala. Ivana Mišić, strukovni nutricionista-dijetetičar ističe da se sve ovo može obezbediti kroz raznovrsnu i balansiranu ishranu, kao i odabirom kvalitetnih proizvoda koji čuvaju najbolje od prirode.

"Ključ snažnog imuniteta je u kvalitetnoj ishrani koja organizmu daje sve potrebne nutrijente da se izbori sa izazovima koje donosi ovaj period godine. To prvenstveno podrazumeva redovan unos voća i povrća, čime se obezbeđuju neophodne hranljive materije. Prirodni sokovi bez veštačkih aditiva, zbog toga, mogu da budu dobra i lako dostupna alternativa za jačanje imuniteta tokom jeseni i zime“, objašnjava Ivana Mišić.

Hladno ceđeni sokovi bez veštačkih aditiva mogu se pronaći u najbližim Maxi, Mega Maxi i Shop&Go prodavnicama. Proizvedeni sporom metodom ceđenja koja čuva svežinu i nutritivnu vrednost voća, ovi sveži napici zadržavaju sve vitamine i minerale, pružajući ukusne, zdravije izbore na dohvat ruke.

Voćni sokovi samo su deo asortimana Nature’s Promise među kojima se mogu pronaći kvalitetni organski proizvodi, proizvodi bez glutena i laktoze, vegeterijanski proizvodi kao i oni sa smanjenim sadržajem soli, masti ili visokim sadržajem proteina.

Komentari (0)

Magazin