Zdravlje

Dr Milanko Šekler o tome da li će biti četvrtog talasa korone na jesen u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2021

-

21:32

Dr Milanko Šekler o tome da li će biti četvrtog talasa korone na jesen u Srbiji
Dr Milanko Šekler o tome da li će biti četvrtog talasa korone na jesen u Srbiji - Copyright Unsplash; Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

 

 

Dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu gostovao je večeras u programu Euronews Srbija gde je govorio o efikasnosti vakcina, ali i otkrio da li će doći do četvrtog talasa koronavirusa od jeseni u Srbiji.

"Ja sam siguran da će ovo biti mnogo drugačija jesen od one koju smo imali prošle godine. Prosta stvar, sa ovim obuhvatom vakcinisanih i, nadam se još većim, praktično neće moći da se ponove one stvari koje su se desile prošle jeseni", istakao je.

Dr Šekler je podsetio na to kako je izgledala prošla jesen, odnosno kada je broj obolelih krenuo da skače od kraja septembra i svoj vrhunac doživeo sredinom decembra. Podsetimo, broj obolelih na dnevnom nivou je prelazio čak 8.000 hiljada.

"Mislim da je ta situacija ove jeseni nemoguća, posebno kada smo već blizu 50 odsto vakcinisanih. Neće moći da se dese tako veliki talasi, odnosno pikovi. To će više biti 'talasčići'", dodao je.

Uz domaću proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V, koja od večeras kreće na Torlaku, dr Šekler kaže da je vreme da korona polako odstupi iz Srbije.

"Nije baš opkoljena, ali možemo da kažemo da su zauzete pozicije za njeno isterivanje", zaključio je u razgovoru za Euronews Srbija.

Euronews Serbia

 

 

Komentari (0)

Magazin